Сигурно си чувала фразата, че преди да обичаш друг, първо трябва да се научиш да обичаш себе си. А и как можеш да очакваш някой да те обича и да те уважава, ако ти самата не можеш? Какво точно ще търсиш?

Това е за теб, за да ти помогна да се научиш да се обичаш, защото си заслужава.

Не, няма да е бързо, защото трябва да поработиш над това. Трябва да приемеш, че има неща, които няма как да промениш, че всеки има недостатъци и очаквания, които не се заслужават.

Време е да намериш вътрешен мир. Започни с нещата, които не можеш да промениш. Обичаш безрезервно и това не е нещо лошо, но си върни онази любов, която с дала на грешните хора. Ти не съдиш хората и винаги ги разбираш.

Използвай това като предимство. Поеми дълбоко въздух и се отпусни. Пусни хората, които са си тръгнали. Спри да се питаш колко ще остане някой в живота ти, а се наслаждавай.

Знаеш ли върху какво имаш контрол? Върху това колко се обичаш.

Започни да виждаш недостатъците ти като плюсове. Огледай се и виж своята красота. Повтаряй си, че си достойна за себе си и за всеки друг. Събуди се и си кажи, че си невероятна. Прави си комплименти, защото процесът не е лесен. Трябва да работиш върху това. Напомняй си, че си човек и не позволявай на никого да те обижда.

И идва трудната част.

Прости си. Прости си, че невинаги си успявала. Приеми миналото си, всяка грешка, всяко „ако“. Разбери, че всеки има своите цели, вдъхновения, причини, за да направят нещо. Не се променяй, за да те харесат.

Дай се обещание, че ще работиш върху себе си всеки ден. Намери нещо малко, което да те кара да се усмихваш. Нека е малък цитат, който да си повтаряш всеки ден. Понякога ще правиш крачка назад, но не се притеснявай, нормално е. Наградата си заслужава.

Понякога тази крачка назад ти трябва, за да видиш как животът ти се нарежда.

Ти си невероятна и ще го осъзнаеш. Звучи невероятно, нали? Не се предавай!

Ти го заслужаваш.