Не си готова за връзка? Той също? Решили сте отношенията ви да бъдат по-различни? 

Ето какво трябва да знаеш за приятелите с екстри:

Предимства: Имаш човек, който да ти прави компания в самотните нощи. Не се притесняваш, че ще си сама. Когато не си в настроение, винаги можеш да му се обадиш. Спалнята ти никога няма да е празна.

Недостатъци: Той няма да е до теб емоционално. Той ще може да задоволи физическите ти нужди, но не и другите. В повечето случаи е така. Вероятно той няма да ти отделя същото внимание, като някой, с когото сте във връзка.

Предимства: Никой няма да те ограничава. Можеш да флиртуваш с всеки и да не се чувстваш виновна. Не се притесняваш, че не ти отговаря веднага на съобщенията ти. Не е нужно да прекарвате повече време заедно.

Недостатъци: Възможно е да се сблъскаш с нежелана ревност. В такива отношения и двамата приятели са свободни да правят всичко като нови връзки, флиртове, секс с други хора. Може да възникне проблем, че да искаш вниманието само за себе си. Понякога чувствата стават по-силни.

Предимства: Тези отношения ще повишат самочувствието ти. Фактът, че спалнята ти не е празна и поддържаш добър сексуален живот, ще те прави щастлива, желана и секси.

Недостатъци: Може и да срине самочувствието ти. Това, че той не иска сериозна връзка, може да те обърка и да се разстроиш, мислейки си, че не си достатъчно добра.

Предимства: Понякога приятелите с екстри пренасят отношенията си на следващо ниво и започват връзка. Това се случва, когато и двамата осъзнаете, че чувствата ви са силни и се привличате, което може да доведе до сериозна връзка.

Недостатъци: Може да разбие сърцето ти. Често чувствата са еднопосочни. Ти може да опиташ да го подтикнеш да започнете връзка, но ще излезеш смешна, ако той ти е заявил ясно, че не иска нищо повече от теб. Това би разбило сърцето ти.

Преди да започнеш такива отношения, се подсигури, че знаеш с какво се захващаш.