Тя ще приеме нещата много бавно.

Тя просто не скача от една връзка към друга. Когато ти казва преди колко време е използвала думата „приятел“, за да опише някого, ще спре за момент. Тя цени отношенията, но повече от това цени правилните. И това е, което търси - нещо, което да запази, но не само за миг и това е малко трудно за нея.
Тя няма да „покаже“ всичко в социалните мрежи и няма да каже на сто души. Ще го запази за себе си, докато не стане по-уверена в теб и дали това между вас е нещо или не.

Тя ще ти даде пространство и свобода, защото се нуждае от свои собствени такива.

Когато някой се страхува да обича, не полага много усилия, за да го открие любовта. Инвестира времето и емоциите си в други неща, които го поддържа зает или го разсейват. Така че, когато намери правилната връзка, тя ще те направи приоритет, защото няма да бъде погълната от нея. Истината е, че тя има други неща и живот, който няма нищо общо с нейния статус. Това е живот, с който се гордее. Живот, който е построила сама. Живот, на който много хора ще се възхищават, но с който малко мислят, че могат да се справят.

Тя не знае как да бъде нечия приятелка.

Тази дума е трудна за нея. Повечето имат нужда от „титла“, за да се чувстват сигурни. Но тя просто иска някого, в когото е уверена, независимо от това как би я наричал. Тя не се нуждае от етикет, за да бъде лоялна. Свикнала е със свободата си, флиртува и може да говори с всеки, когото иска и има всякакви връзки - това, което най-много обича е да гледа някого в стаята и да знае, че е най-добрият там. Когато някой не е свикнал с връзки, я цени, когато най-накрая я получи.

Тя ще положи усилия.

Тя полага усилия. В миналото не е знаела какво е да отвръщат на чувствата и жестовете ти. Но винаги е давала най-доброто на хората, независимо дали го заслужават или не. Взаимоотношенията са 50/50 и тя винаги е имала това, което трябва, която не е лесно за нея. Това, което не е, е да знае, че не трябва да дава повече от това и просто да приеме това, което някой друг е готов да даде.

Тя оценява всичко.

Тя казва, че ти благодари много често. Ако серия от отношения и предишен страх се повтарят, тя я е научила нещо за благодарността. Първоначално ще бъде съмнителна и ще мисли, че е прекалено хубаво, за да е истина или има скрити мотиви, но след като свикне с някого и се научи да му се доверява, ще бъде типът момиче, което никога не спира да ти показва, че я е грижа. Знае какво е чувството да имаш някого, на когото не му пука, така че не го прави.

Тя ще бъде брутално честна.

Тя знае какво е да бъдеш лъгана, подведена и наранена. Никога няма да причини това на някой друг. Никога няма да играе с емоциите на някого, ако не е сигурна в собствените си. Ще ти каже точно какво мисли и чувства и може да не я разбереш в началото. Може би и ти ще се съмняваш в нея. Но момичето, което се страхува да не бъде наранена, никога няма да бъде това, което наранява другите.

Тя ще бъде по-предпазлива от повечето.

Ще осъзнаеш бързо колко е внимателна. Че има много емоционален багаж със себе си. Багаж, който дори не е нейна вина и отговорност. Но когато я опознаеш, ще я разбереш повече. И когато ти се довери достатъчно, за да ти разкаже за миналото си, изведнъж ще разбереш защо е такава, както и че се обвинява за много неща. Твоето разбиране и доверие в нея ще я накарат да се излекува.

Тя ще обича по-силно, отколкото всяка, която някога си срещал.

Когато стигнете до точката, в която ти вярва със сърцето си, всички нейни стени ще се срутят. И този човек, който първоначално е изглеждал малко труден, просто се е нуждаел от правилния тип любов. Ако в крайна сметка се превърнеш в него, тя ще те обича и ще промени начина, по който обичаш себе си. Защото момичетата, които се страхуват от любовта, още не са намерили правилната. Но те имат най-големите сърца, които са достойни за нея.