Когато всяка седмица е повторение на последната, дните започват да се смесват. Няма голяма разлика между понеделник и сряда или дори събота, защото няма нищо вълнуващо, което чакаш да направиш. Всеки един ден е един и същ. Нищо ново и вълнуващо не се случва.

Но по някаква причина все още отбелязваш почивни дни в календара. Все още гледаш часовника и отброяваш минутите. Чувстваш се сякаш чакаш нещо, но не си сигурна какво е то. Може би отброяваш, докато свършиш работа - но защо? Какво ще правиш след това? Нямаш реални планове. Не отброяваш, докато нещо не се случи. Броиш, докато нещо не спре. Докато можеш да спреш да работиш. Докато можеш да спреш да се занимаваш с хора. Докато можеш да спреш да се стресираш. Докато може да спре да ти пука.

Това не е здравословен начин на живот. Не бива да отброяваш до крайните точки. Трябва да броиш до началните. Докато отново не видиш най-добрия си приятел. Докато не стигнеш до целувката с твоя човек. Докато не гледаш това предаване, за което умираш. Докато не изядеш храната, която си запазила в хладилника. Докато не се захванеш да направиш нещо забавно, нещо вълнуващо, нещо, което те кара да се чувстваш жива.

За съжаление напоследък нищо не те вълнува много. Ако имаше нещо, което искаш да направиш, тогава щеше да го направиш. Би си направила планове. Би предприела приключението. Би предприела активни стъпки, за да се почувстваш добре отново.

Проблемът е, че не си сигурна какво ще постигнеш. Не са сигурна какво ще те зареди с енергия, ще те вдъхнови, ще запали огън в теб.

Може да се опиташ да говориш с хората, които те обичат най-много за това как се чувстваш, но техните съвети не помагат. Понякога влошават положението. Понякога те карат да се чувстваш виновна и да се чудиш дали нещо не е наред с теб.

Семейството и приятелите ти ще ти кажат да излезеш вечерта или да се разходиш из квартала, да играеш игра или да посетиш музей. Те ще изброят нещата, които смятат, че трябва да те развълнуват - и дори може да се съгласиш да ги направиш, но те няма да имат значение. Пак ще се чувстваш същата. Празна. Изгубена. Объркана.

Когато си в такова настроение, това няма значение. Може би трябва да се вълнуваш да прекараш време с приятелите си. Може би трябва да се развълнуваш да гледаш нов филм. Може би трябва да се развълнуваш да седнеш в любимия си ресторант и да хапнеш храната си. Но сърцето ти не слуша тези „трябва“. Нито мозъкът ти.

Когато всеки ден ти се струва един и същ, е трудно да излезеш от рутината си. Трудно е да намериш причини да се измъкнеш от леглото сутрин. Но ти трябва да си причината. Бъдещето ти трябва да е причината. Това да ти пука за себе си трябва да е причината.

Трябва да продължиш. Трябва да преминеш през тази рутина.