Банско привлича туристи не само през зимата. Курортът става дори още по-красив през пролетта и лятото. Почивката в Банско през пролетните месеци е истинска наслада за сетивата.

Свикнали сме да свързваме Банско със ски туризма, но курортът предлага чудесни условия за почивка и през пролетта и лятото. Пробуждащата се пролет е не по-малко красива от снежната зима. В това могат да се уверят всички желаещи да посетят Банско през пролетните месеци. Уникалното съчетание от планински масиви, резервати, минерални води, неповторима природа и климат прави Банско истинско национално богатство. През зимните месеци курортът привлича хиляди скиори и сноубордисти, а през топлите месеци се посещава от много чужденци, търсещи спокойствие, отмора и приятна атмосфера. Погрешно е да се смята, че само възрастните хора, които се нуждаят от балнеолечение, избират Банско. Много млади хора също предпочитат родния курорт, тъй като има добри условия за забавление. И все пак, ако се нуждаете от релакс и презареждане на силите, то Банско е вашият шанс да се поглезите и да преоткриете един земен рай. 

 

В Банско се намират забележителности, които са включени в Стоте национални туристически обекта. Интерес предизвиква Велянова къща, къща-музей "Неофит Рилски", музей "Никола Вапцаров", иконната изложба "Банска художествена школа".

 

В Банско ще станете свидетели на уникалното историческо, художествено и архитектурно богатство на България. Курортът включва още: Дом на изкуствата, Етнографска изложба-базар, Градски исторически музей, Исторически музей. 

 

Всяка година в Банско се провеждат различни спортни мероприятия, музикални и театрални фестивали, тържества и концерти. Ако посетите Банско, задължително опитайте местните специалитети като банска капама, бански кустурета, Чобански шиш, известните агнешки специалитети и не на последно място - овчите млека.

 

Хотелите в района ще ви впечатлят с перфектните си условия, добро обслужване и модерна материална база. Остава да си изберете някоя изгодна оферта и да прекарате поне една седмица в това райско кътче. Заслужава си!