Ако все още си от онези аполитични хора, които не се вълнуват от случващото се в страната или поне не дотолкова, че да си направиш труда да отидеш на протест, ето няколко странични и полезни факта, в които може да намериш алтернативен смисъл от участието в протест:
 
1.  Протестирането е социално – около теб има поне още 15 000 –20 000 човека и шансът да срещнеш интересен събеседник е, меко казано, огромен. Освен това, всички сте там заради обща кауза, следователно няма да е трудно да намерите тема за разговор. На протестите от изминалите дни имаше и продължава да има предимно млади и интелигентни хора, които се занимават с бизнес или заемат уважавани постове. Може би бъдещият ти партньор ще се окаже рамо до рамо с теб?!

2.  Здравословно -  от 18:30 до към 23:00 часа всяка вечер си на открито. Разхождайки се до различните точки на протеста, изминаваш минимум 6 километра. А няма нищо по–добро за здравето и за фигурата ти от ходенето пеша, особено в разгара на летния сезон.

3. Спестяваш пари – по време на протестите се консумира главно вода. Е, разбира се, пушачите и цигари /изключваме бирата/. В продължение на близо 5 часа си на открито, в компания на много хора и в плен на забавни разговори. Разликата е, че накрая не идва сервитьорът с придружаващата го шеметна сметка.

4.  Разпускаш  – бидейки част от многохилядна еуфория, няма как и ти да не изпаднеш в нея. За 5 часа се откъсваш от мислите за лични проблеми и работа, просто разпускаш под звуците на хумористични лозунги.

Дерзайте! :)