На 23.11. в 7.30 часа сутринта настъпва Пълнолуние в знака Близнаци. Тогава Луната застава в опозиция със Слънцето, което преминава през знака Стрелец.

От 22.11. до 24.11. трябва да сме внимателни извършвайки дейности свързани със сферите на влияние на оста Стрелец-Близнаци, а именно обмена на информация, средствата на комуникация и транспорт, кратките пътувания, покупко-продажбите, правните дела, подписването на договори и сключването на сделки.

Дните се водят рискови и предразполагащи към прекалена емоционалност, ескалация на напрежението и възникването на ненужни конфликти с обкръжението.

Важно е да се стараем да не предприемаме нови или съмнителни действия, да не се увличаме в клюкарстването и интригите, както и да не предприемаме рискови пътувания или маневри с автомобила. Препоръчително е да не закупуваме или продаваме скъпи или ценни за нас неща и да не подписваме важни договори, особено такива, които не сме изчели или обмислили предварително. Много е вероятно преценката ни да не е обективна и да ни е трудно да мислим рационално и последователно.

Дните около Пълнолунието ще бъдат най-напрегнати за подвижните знаци Близнаци, Стрелец, Дева и Риби, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще имат натрупано много нервно напрежение, което може да се прояви и като физическо неразположение.

В близките си връзки тези знаци най-вероятно няма да се чувстват достатъчно уверени и спокойни. Ще имат усещането, че са недооценени и неразбрани от най-близките до тях хора. Преди обаче да се впуснат в словесни пледоарии е важно да се постараят да запазят спокойствие, да се опитат да хвърлят един поглед на противоположната гледна точка и да не са едностранчиви в заключенията си. Нещата едва ли са само черни или бели, винаги има и нюанси.

Водните знаци Рак и Скорпион може да имат проблеми със средство за комуникация или транспорт, поради тази причина е важно внимателно да си организират нещата. Добре е да тръгват малко по-рано, ако имат важни срещи и да си подготвят план Б, ако имат важни презентации или обаждания.

Огнените знаци Лъв и Овен ще са силно чувствителни във връзка с финансови въпроси. Не е изключено да загубят известна сума пари, понеже ще клонят към рискови действия и импулсивност в тази сфера.

Въздушните знаци Водолей и Везни по всяка вероятност ще са ангажирани с любовни въпроси и не е изключено да се впуснат да преследват ожесточено обект на своята страст, изпускайки от картинката деликатността и нежността в общуването.

Земните знаци Телец и Козирог е добре да са изключително внимателни на кого какво казват, понеже може да се поизтърват и да наранят някого неволно, споделяйки му прекалено много информация.