На 19.02. в 17.30 часа Луната, която преминава през знака Дева, ще бъде в точна опозиция със Слънцето в Риби. Ефектът от Пълнолунието ще се усеща най-силно от 19.02. до 20.02.

Повечето от нас ще имат вътрешни конфликти. От една страна ще бъдем изключително чувствителни, състрадателни и сливащи се с другите (Слънце в Риби), от друга ще има част от нас, която иска да запази автономност, рационалност и ред в мислите и действията си (Луна в Дева).

Поради тази причина през дните около Пълнолунието е много важно да не стартираме проекти, да не подписваме договори, да не осъществяваме преговори или да изясняваме взаимоотношенията си с друг човек. Добре е също така да не предприемаме важни покупки или да правим ремонти, понеже има риск от заблуда и объркване.

Периодът е подходящ за завършване на начинания, които са започнали отдавна и чието приключване е планувано и подготвено от предните дни.
Дните около Пълнолунието са идеални за творчески занимания, медитации, йога и плуване.

През тези два дни не е изключено покрай нас да изникват непредвидени обстоятелства, плановете ни да се объркват, да има напрежение между нас и околните, да усещаме дискомфорт, недоволство и объркване.

Най-напрегнат ще бъде периодът за подвижните знаци Дева, Риби, Близнаци и Стрелец, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. При тях е възможно да изникнат непредвидени конфликти или разправии с някого от обкръжението, които може много да ги разстроят. Важно е да се постараят да не реагират на момента, а да си оставят малко време за премисляне и преоценка.

Добре е да са много внимателни и да се пазят от инциденти и наранявания.
Въздушните знаци Водолей и Везни по всяка вероятност ще бъдат прекалено отнесени и разсеяни през периода. Някои от тях ще мечтаят за любим човек, докато други ще се отделят от социалните си ангажименти, за да се отдадат на някое тяхно хоби.

Земните знаци Телец и Козирог е добре да внимават с рискованите действия и хазартните игри, както и с прекалената консумация на храна и напитки.

Огнените знаци Лъв и Овен не е изключено да имат финансови затруднения и нещо покрай тяхна сделка или проект да се обърка. Възможни са също така спорове с хора с различна от тяхната ценностна система, които да ги обезверят или объркат.

Водните знаци Рак и Скорпион ще получат важни съобщения или обаждания, на които не е добре да отговарят веднага с прибързано решение, а да си дадат време за размисъл и анализ на ситуацията.