На 28.01. в 21:10 настъпва Пълнолуние в знака Лъв. Тогава Луната застава в точна опозиция със Слънцето. Поради тази причина на 28.01. и на 29.01. е много вероятно да имаме конфликт между егото и съзнателните ни желания (Слънцето), чувствата и подсъзнателните ни нужди (Луната). Много е важно да се стараем да намерим вътрешния си баланс, за да не прекалим, нито с едното, нито с другото и по този начин да затормозим отношенията си с околните.

Също така е добре да сме внимателни за нещата, за които отговаря оста Лъв-Водолей, а това са именно забавленията с приятели, флиртовете, социалните контакти, демонстрацията на таланти и ексцентричността. Ако излизаме по социални събития съществува риск да се увлечем и да прекалим, както с търсенето на внимание и изпъкването над другите, така и с прекаленото преиграване.

От друга страна в тези два дни около Пълнолунието съществува рискът да сме свръхемоционални и да реагираме прибързано, като кажем или направим неща, за които в последствие да съжаляваме. Добре е също така да сме внимателни с флиртовете и закачките, за да не подведем някого, на когото държим.

Най-напрегнат ще бъде периодът около Пълнолунието за неподвижните знаци Лъв, Водолей, Скорпион и Телец, както и за хората с Асцендент и лични планети в тези знаци. При тях съществува риск, заради дребни и не особено съществени неща, да си навлекат големи неприятности. Те ще са нервни и по всяка вероятност ще тръгнат да се изясняват отношенията си с близък до тях човек, многократно влошавайки ситуацията.

Земните знаци Козирог и Дева е възможно да получат важни новини, които силно да ги развълнуват. Ако написаното или казаното не им е много ясно, е важно да си дадат време за реакция, а не да действат първосигнално, понеже съществува риск от недоразумения.

Огнените знаци Стрелец и Овен не е изключено да се впуснат в нощен живот и забавления. Добре е да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да не си навлекат здравословни проблеми впоследствие.

Въздушните знаци Везни и Близнаци е много вероятно да имат любовни вълнения и да търсят близостта с човек, когото харесват. Много е важно да са внимателни, да не прекалят и да притиснат другия прекалено, оставяйки го без достатъчно пространство.

Водните знаци Риби и Рак ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оказват на околните.