На 02.10., в 12.00. часа през нощта настъпва Пълнолуние в знака Овен. Тогава Луната застава в точна опозиция със Слънцето. Поради тази причина от 01.10. до 02.10. е много вероятно да имаме конфликт между егото и съзнателните ни желания (Слънцето) и чувствата и подсъзнателните ни нужди (Луната).

От една страна, е възможно нещата, с които се захващаме през периода, да не ни се получават с нужната лекота и по всяка вероятност ще се натъкваме на непредвидени трудности и препятствия.

От друга страна, в дните около Пълнолунието не е изключено да станем свръх емоционални и да реагираме прибързано, като кажем или направим неща, за които в последствие да съжаляваме. Има риск да се увлечем в общуването и комуникацията си с другите хора и да прекалим, както с търсенето на внимание и изпъкването над другите, така и с прекаленото преиграване.

Добре е да имаме предвид, че периодът около Пълнолунието не е никак добър за стартиране на проекти, връзки или отношения, за сключване на договори или сделки, за купуването на стоки, за подлагане на медицински интервенции или операции, но за сметка на това е идеален за приключване на неща, чийто край отдавна планираме.

Най-напрегнати ще бъдат дните около Пълнолунието за кардиналните знаци Рак, Козирог, Овен и Везни, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. Има риск те да се скарат с близък до тях човек или да допуснат голяма грешка по невнимание, която ще е трудна за оправяне в последствие.

Огнените знаци Стрелец и Лъв не е изключено да се впуснат в нощен живот и забавления. Добре е да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да не си навлекат здравословни неразположения в последствие.

Водните знаци Риби и Скорпион ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оставят на околните.

Въздушните знаци Водолей и Близнаци е възможно да получат важни съобщения, които силно ще ги развълнуват. Ако написаното или казаното не им е много ясно е важно да си дадат време за реакция, а да не действат първо сигнално, понеже съществува риск от недоразумения.

Земните знаци Телец и Дева е много вероятно да имат любовни вълнения и да търсят близостта на човек, когото харесват. Много е важно да са внимателни да не прекалят и да притиснат другия прекалено, оставяйки го без достатъчно пространство