На 5.10. в 22.00. часа настъпва Пълнолуние в знака Овен. Тогава Луната застава в точна опозиция със Слънцето във Везни.

Събитието ще действа най-силно от 4.10. до 6.10. През този период е много вероятно да имаме конфликт между егото и съзнателните ни желания (Слънцето) и чувствата и подсъзнателните ни нужди (Луната).

От една страна е възможно в дните около Пълнолунието да станем свръхемоционални и да реагираме прибързано, като кажем или направим неща, за които в последствие да съжаляваме. Има риск да се увлечем в общуването и комуникацията си с другите хора и да прекалим, както с търсенето на внимание и изпъкването над другите, така и с прекаленото преиграване.

От друга страна нещата, с които се захващаме през периода, няма да се получават с нужната лекота и по всяка вероятност ще се натъкваме на непредвидени трудности и препятствия.

Добре е да имаме предвид, че трите дни около Пълнолунието не са никак добри за стартиране на проекти, връзки или отношения, за сключване на договори или сделки, за купуването на стоки, за подлагане на медицински интервенции или операции, но за сметка на това са идеални за приключване на неща, чийто край отдавна планираме.

Най-напрегнат ще бъде периодът около събитието за кардиналните знаци Рак, Козирог, Овен и Везни, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. Те ще тръгнат да се изясняват с близък до тях човек, многократно влошавайки ситуацията. Поради тази причина е важно да търсят вътрешния си баланс, да намерят позитивен отдушник за емоциите си и да се опитат да релаксират, вместо да изливат вътрешното си напрежение върху заобикалящите.

Земните знаци Телец и Дева не е изключено да се впуснат в нощен живот и забавления. Добре е да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да не си навлекат здравословни неразположения в последствие.

Въздушните знаци Водолей и Близнаци е много вероятно да имат любовни вълнения и да търсят близостта на човек, когото харесват. Много е важно да са внимателни да не прекалят и да притиснат другия прекалено, оставяйки го без достатъчно пространство.

Водните знаци Риби и Скорпион ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оказват на околните.

Огнените знаци Стрелец и Лъв е възможно да получат важни съобщения, които силно ще ги развълнуват. Ако написаното или казаното не им е много ясно е важно да си дадат време за реакция, а да не действат първо сигнално, понеже съществува риск от недоразумения.