На 14.09. в 09:00 часа сутринта движението на Луната, която преминава през знака Риби и отговаря за емоционалното ни състояние и подсъзнателните ни копнежи, ще застане в точна опозиция със Слънцето (таланти, изява, Его) в Дева. Тогава настъпва Пълнолуние.

Ефектът от събитието ще се усеща най-силно от 13.09. до 15.09. Знакът Риби отговаря за творчеството, идеалите, състраданието, заблудите и объркванията. Именно заради това е важно през периода да избягваме подписването на дългосрочни договори, сключването на важни сделки, ремонтите, местенията, разправиите с близки хора и прекомерните изисквания към тях, както и медицинските интервенции.

През този период е много вероятно да не сме особено стабилни емоционално и да имаме конфликт между съзнателните ни нужди и подсъзнателните ни желания. Не е изключено също така да сме доста едностранчиви в разбиранията си и да сме фиксирани в собствената гледна точка, до степен изобщо да не регистрираме чуждите аргументи. За това е добре да не изясняваме отношенията си с другите в периода и да не влизаме в ненужни полемики.

Трите дни около Новолунието ще бъдат най-разнообразни и напрегнати за подвижните знаци Риби, Дева, Близнаци и Стрелец, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни спорове, на които ще им е трудно да устоят, но и които доста ще ги разстроят и развълнуват.
Земните знаци Телец и Козирог по всяка вероятност ще имат работни ангажименти, но е важно да са прецизни, за да имат успех.

При огнените знаци Лъв и Овен са вероятни проблеми с пътувания или средства за комуникация. Възможни са също така ангажименти покрай документация или близко обкръжение.

Водните знаци Рак и Скорпион може да са силно разконцентрирани и разсеяни. При всички случаи ще имат работа за отмятане и ще им се наложи да положат известни усилия в тази насока.

Въздушните знаци Водолей и Везни ще имат желание да блеснат без да полагат особени усилия и поради тази причина може да нямат успех с изявите.