На 27.04. в 06.30. часа сутринта настъпва Пълнолуние в знака Скорпион. Тогава Луната застава в точна опозиция със Слънцето в Телец. Контактът между двете Светила е възможно да ни обърква и да затруднява изявите ни (Слънцето), много силно подсилвайки чувствителността и емоциите ни (Луната).

Поради тази причина 27.04. и 28.04., дните, в които най-силно ще действа събитието, няма да са подходящи за взимане на важни решения, стартиране на дейности, особено такива засягащи финансите или притежанията ни. Оста Телец-Скорпион е пряко свързана с парите, собствеността, общите ресурси, кредитите, банковите операции, наследствата, т.е. именно в тези сфери е добре да сме наистина внимателни и да не предприемаме рискови дейности, понеже има вероятност да сме импулсивни и не особено рационални, заради което да претърпим загуби в последствие.

Пълнолунието в Скорпион също така предразполага и към дребни здравословни неразположения, като главоболие, грипни състояния, леки травми. Добре е през деня да не се подлагаме на хирургични интервенции, да не си правим зъбите и да не ходим по изследвания.

Контактът между Слънцето и Луната най-силно ще повлияе на неподвижните знаци Телец, Скорпион, Водолей и Лъв, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци, които по всяка вероятност ще имат силен конфликт между това какво трябва да правят (Слънцето) и нещата, които са им на сърце и с които биха искали да се занимават в действителност (Луната).

Също така е възможно да им възникнат разправии с хора от обкръжението, на които ще са склонни да реагират прекалено емоционално, без да премислят ситуацията от всички ъгли. При всички случаи е важно да се постараят да не оставят емоциите и напрежението да ги завладеят и да изригнат в неподходящ момент пред неподходящите хора, рискувайки да си развалят отношенията с тях за продължително време.

Водните знаци Риби и Рак с голяма лекота ще взимат решенията си и ще са силно убедени в истинността на своите думи и действия. При всички случаи е добре да не са прекалено крайни с най-близките си хора, за да не наранят някого понесени от вихъра на импулсивността.

Голяма част от въздушните знаци Близнаци и Везни ще са силно ангажирани с финансови въпроси и може да решат да разширят дейността си или да намерят нови начини за печалба.

Земните знаци Козирог и Дева ще имат желание да комуникират интензивно с другите и да са в центъра на събитията. При тях не са изключени кратки пътувания и важни срещи.

Огнените знаци Стрелец и Овен по всяка вероятност ще изживеят периода около Пълнолунието доста романтично и в търсене на близост с друг човек. При тях е възможно да изникнат непредвидени събития в работата им, към които ще им се наложи да се напасват.