На 29.05., в 17.00. часа, настъпва Пълнолуние в знака Стрелец. Тогава Луната застава в точна опозиция със Слънцето в Близнаци. Поради тази причина от 28.05 до 30.05. е много вероятно да сме свръхемоционални и да реагираме прибързано, като казваме или правим неща, за които в последствие да съжаляваме.

Много е важно да сме внимателни за нещата, за които отговаря оста Стрелец-Близнаци, а това са именно с решаването на правни въпроси, ученето на нови неща, взимането на изпити, подаването и попълването на документи, средствата за комуникация и транспорт, пътуванията в чужбина и контактите с чужденци.

Периодът около Пълнолунието няма да е никак подходящ за подлагане на медицински интервенции, купуване на важни неща, започване на сериозни начинания и водене на сериозни разговори.

Най-напрегнати ще бъдат тези дни за подвижните знаци Стрелец, Близнаци, Риби и Дева, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. При тях е вероятно да изникват трудности и пречки, които ще объркват плановете им и има риск да ги забавят и объркват.

Водните знаци Скорпион и Рак е възможно да получат важни съобщения, които силно ще ги развълнуват. Ако написаното или казаното не им е много ясно е важно да си дадат време за реакция, а да не действат първо сигнално, понеже съществува риск от недоразумения.

Въздушните знаци Везни и Водолей не е изключено да се впуснат в нощен живот и забавления. Добре е да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да си навлекат здравословни неразположения в последствие.

Земните знаци Козирог и Телец ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оказват на околните.

Огнените знаци Лъв и Овен ще са силно ангажирани с финансовите си дела, но е важно да внимават да не сключат прибързани сделки и да не купуват скъпи неща.