На 03.08. в 18.00 часа настъпва Пълнолуние в знака Водолей. Тогава Луната ще застане в точна опозиция със Слънцето в Лъв. Действието на събитието ще се усеща най-силно от 03.08. до 04.08.

Възможно е през периода да се объркват плановете ни и да ни изникват непредвидени трудности, които ще трябва да преодоляваме с финес.

Пълнолунието ще повлияе много силно на преценките ни и ще изостри нервите ни. Поради тази причина е възможно да не търпим чужди мнения и намеса през периода и да сме леко нетърпеливи към останалите. Добре е да се постараем да сме внимателни при разговорите и общуването ни със заобикалящите, понеже не е изключено да изтърсим нещо недомислено или обидно и да си развалим отношенията.

Най-силно ще повлияе събитието на фиксираните знаци Водолей, Телец, Лъв и Скорпион, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Много е вероятно те да имат конфликт с хора от близкото им обкръжение и да им се обтегнат отношенията.

Водните знаци Риби и Рак ще имат желание да комуникират интензивно с другите и да са в центъра на събитията. При тях не са изключени кратки пътувания или закупуване на средства за комуникация или транспорт.

Земните знаци Козирог и Дева е добре да внимават с финансовите сделки, които сключват през периода, за да не бъдат излъгани или подведени.

Голяма част от въздушните знаци Близнаци и Везни ще са много чувствителни и докачливи. Не е изключено да обмислят и анализират нещо, което ги тормози и да вземат решение за по нататъшни действия.

Огнените знаци Стрелец и Овен е добре да не са прекалено крайни с най-близките си хора, за да не наранят някого понесени от вихъра на импулсивността.