Няма двойка, при която да няма конфликти и спорове, но най-честите поводи за това обикновено са различни – някои спорят най-вече за пари, други – от ревност, а трети – за дреболии.

За какво спорите най-често вие?

Погледнете тази илюстрация и първото, което видите, ще ви даде отговора на този въпрос:

Готови ли сте?

Е, какво видяхте първо?

Гнездото

Ако първото нещо, което сте видели, е гнездото в дървото, най-често спорите за пари. Вие сте по-внимателни и отговорни с финансите си, защото искате да се чувствате сигурни. Да живеете на ръба не ви е по вкуса. Много е вероятно преди да са се възползвали от вас финансово и сега да сте много по-предпазливи с хората, но не си мислете, че всеки ще ви предаде.

Птиците

Ако първо сте забелязали птиците, най-вероятно поводът за вашите скандали е ревността. Ако не смятате себе си за ревнив човек, то сигурно пробуждате ревност у партньора ви, защото сте по-освободена и сърдечна с приятелите ви и околните. При ревността е важно да разгледате проблема в дълбочина и да разсъждавате над първопричината – най-вероятно ревнуващият се чувства несигурен в себе си и затова иска да контролира партньора си.

Женското лице

Ако първото нещо, което сте видели, е женско лице, то най-вероятно спорите за чувствата на другия към вас. Вие знаете, че ви обичат и ценят, но понякога самочувствието ви просто се срива и започвате да спорите за глупости с най-близките ви хора – съмнявате се в тяхната искреност или ви се струва, че нещо ви гледат накриво, което пък допълнително ви разваля настроението. И най-малките дреболии могат да ви натъжат и се чувствате като жертва. Опитайте се да възпирате такива настроения, все пак половинката ви сама е избрала да бъде с вас и няма причина да подценявате чувствата ѝ – така само ще си докарате главоболие.