Пътешественичката, за която ще ти разкажем днес, се надява да счупи рекордите на Гинес и да се превърне в най-бързата жена, която е посетила всички 196 държави. Засега тя е посетила 180 за 15 месеца на стойност от... 198 хил. долара!

27-годишната Каси де Пекол от Кънектикът започва своето пътуване през юли 2015 г. и сега е към края му. Нейната цел е да посети 193 суверени държави, както и Косово, Палестина и Тайван.

Засега младата дама е посетила 180 държави – след 15 месеца и 254 полета. Според изчисленията ѝ пътуването няма да продължи още дълго – само 45 дни.

Каси винаги е имала страст към пътешествията и затова започва да планира грандиозното пътуване, когато е на 25 г.

„Още откакто бях в училище, имах желание да посетя всяка държава в света, бях привлечена от възможността да науча по нещо за всяка култура, за всяка природна среда и за всяка религия”, обяснява Каси.

Пътуването ѝ е спонсорирано от най-различни рекламодатели и инвеститори, които искали Каси да заснеме пътуванията си за документална поредица. Други нейни спонсори са хотели, в които отсяда. Така че младата дама е успяла да се справи с огромните финансови разходи.

Каси е и посланик на мира и се среща лично с много студенти по „Туризъм”, за да дискутира икономиката и начините да пътуваме безопасно.  Пътешественичката се е обединила и с група учени, за да им предоставя водни проби от света, за да се изследва замърсяването в различни райони.

Тя разказва, че прекарва най-много в страните, в които може да насърчи промяната и да помогне.

Пътуването ѝ не е минало съвсем безпроблемно. Някои от неприятните ситуации са в резултат на това, че е жена, която пътува сама: „Някои си мислят, че могат да се възползват от мен, защото съм жена и решават, че съм по-наивна да им дам повече пари или да остана да си говоря с всеки. Когато усетя, че искат да ме измамят или да се възползват от мен, си тръгвам веднага.”

„Въпреки че все още не съм официално призната като първата жена, която е посетила всяка държава, постижението ще е невероятно. Надявам се с моя опит да вдъхновя младежите по света да преследват целите си, а жените да не се ограничават в мечтите си, защото си мислят, че нещо може да бъде постигнато само от мъж.”