Безпрецедентен случай шокира столичани в последните часове, след като работници откраднаха пясък от детска площадка в столичния квартал "Лагера". Родители заснеха видеоклип, който предизвика възмущение в социалните мрежи. От Общината обещаха да осигурят нов пясък.

Действието се развива в понеделник, когато двама мъже с кофа и лопата взимат най-спокойно пясък в детския пясъчник, без да обръщат внимание на забележките, които им отправят хората наоколо.

Аз мисля, че е безпрецедентен случай, в който да се краде пясъчник от детска площадка. Още повече, че този пясъчник с доста молби едвам ни го докараха от "Зелени системи" - обезпаразитен пясък", коментира жителят на жк. ''Лагера" Любомир Богданов. Любомир е и администратор на Facebook групата на ж.к. "Лагера" и възмутените родители се обръщат към него за помощ. Една от майките е проследила работниците, за да види къде носят пясъка.

"Една от майките ни сигнализира веднага, като ни обясни, че това са строителни работници, които пренареждат паветата на булеварда", уточни Любомир Богданов.

Само на няколко метра от парка се намира булевард "Цар Борис Трети", където работници извършват ремонтни дейности, възложени от Столичната община.

"Не, не, ние си имаме база, откъдето трябва да си взимаме пясък. Ако не ни стигне, не може да редим", каза един от работниците.

На запитване на Bulgaria ON AIR от Столичната община отговориха, че е извършена проверка и мъжете от клипа не са работници от фирмите, с които общината има договор. Въпреки това от дирекция "Зелени системи" ще осигурят допълнителни количества пясък за пясъчника. А той е любимо място за игра на децата от квартала.

За щастие, Столична община реагира и пясъкът в пясъчника на децата бе подновен.