Добрата грижа за кожата на лицето започва с правилния избор на продукти, а перфектната грижа – с избора на най-добрите продукти.

Създаването на ежедневна рутина в грижата за кожата е ключова за поддържането на красивия ѝ вид.

Какво трябва да включва дневният ти ритуал за красота? Почистване на лицето, тонизиране, защита на кожата и подхранване.

Най-често задаваният въпрос от всяка дама е дали всички тези стъпки задължително трябва да се извършват всеки ден? Отговорът е „Да“. Четирите стъпки не са взаимнозаменяеми и в никакъв случай не бива да бъдат пренебрегвани.

За да си сигурна, че използваш правилния тип продукти за твоята кожа, на първо място трябва да определиш какъв тип е тя. Заедно с нашите приятели от френската дермокозметика SVR подготвихме специален тест, който ще ти помогне да определиш каква е твоята кожа. Разбира се, подготвили сме изненада - 3 от вас имат възможност да спечелят продукти от почистващата серия Physiopure. Единственото, което трябва да направиш, е да завършиш теста и да се регистрираш. Имаш време от 06.03 до 18.03. А на 19.03 ще изтеглим на случаен принцип три късметлийки, които ще се радват на комплект от три продукта от серията Physiopure на SVR.  Желаем ви успех!

След като вече знаеш дали кожата ти е суха, комбинирана, мазна или нормална, идва ред на избора на първия продукт, който ще бъде твой верен другар по пътя към перфектната кожа – почистващия.

Първото, което всяка дама трябва да има предвид е, че почистването на лицето трябва да се извършва два пъти на ден. Дегримирането вечер е с цел отстраняване на грима и излишния себум, а сутрин премахваме натрупалите се мъртви клетки и произведения през нощта себум.

Много дами пренебрегват дегримирането на лицето със специален продукт и залагат само на измиване с вода. Но както нашите приятели от SVR често казват: Една нощ без да премахнете грима от лицето си = 14-дневно стареене на кожата.

Забързаното ни ежедневие често става причина вечер да копнеем за топлата прегръдка на любимия човек и уютно да се сгушим под завивките. Но не забравяме ли нещо? Почистването на лицето отнема само 1 минута, а може да допринесе толкова много за по-здравия вид на кожата.

Коя е най-важната съставка във всеки почистващ продукт, която гарантира, че кожата ще бъде свежа и сияйна, без да бъде излишно дехидратирана? SVR представят почистващата линия Physiopure. Тя залага на Оксигениращ магнезий, който играе ключова роля в енергизирането на клетките и по-доброто им функциониране.

Малко известно е, че магнезият е изключително важен минерал за добрия вид на кожата. Той участва в метаболизма на кожата и в образуването на енергия в клетките. Именно той е основният „виновник“ за хубавия и здрав вид на кожата. За съжаление, нивата на магнезий в кожата намаляват с годините, което се отразява негативно върху качеството на клетките.

Набавянето на магнезий в организма може да се осъществи и чрез кожата. Все пак знаем, че кожата е в състояние да усвоява различни видове минерални вещества.

Почистването на лицето с продукти, които са обогатени с Оксигениращ магнезий, гарантира не само активна грижа за кожата, но и дългосрочно подобряване на вида ѝ.

Серията Physiopure включва 4 продукта, които са насочени към ефективното почистване на лицето от грим и замърсявания.

Измивният гел за лице Gelée Moussant е подходящ за мазна и комбинирана кожа. Той почиства кожата и я прави по-свежа без досадното усещане за сухота. Подходящ е за цялото лице без околоочната зона. Почистващото мляко Physiopure Lait има лека и кремообразна формула, която премахва всички видове грим, включително водоустойчив. Препоръчва се за нормална към суха кожа. Тоникът за лице Physiopure Tonique е завършващата грижа в почистването на лицето. Той не само премахва остатъците от замърсявания, но и хидратира кожата, подготвяйки я за следващата стъпка в грижата. Подходящ е за всички видове кожа, но без областта на очите. Мицеларната вода Physiopure пък предлага продукт 3 в 1 на дамите, които разполагат с много малко свободно време и търсят продукт, който ще им предложи отстраняване на грима, почистване на замърсяванията и насищане на кожата с кислород. Тя е подходяща за почистване на цялото лице, както и за премахване на водоустойчив грим от очите.

Първата стъпка от грижата за кожата може да бъде лесна и бърза с помощта на почистващите продукти с Оксигениращ магнезий от серията Physiopure на SVR.

Погрижи се за кожата си днес, за да бъде тя подхранена, сияйна, красива и чиста утре!