От 13.05. до 25.06. Венера, планетата на любовта, хармонията и разбирателството е ретроградна в знака Близнаци. Това е най-любознателният и комуникативен знак от зодиака.

Добре е докато планетата е ретроградна тук да избягваме стартирането на нови бизнес начинания, големите финансови инвестиции, сключването на трайни споразумения, назначаването на нови кадри или служители, започването на професионални партньорства.

През този период също така не ни се препоръчва да стартираме нови лични партньорства, защото по всяка вероятност те няма да продължат дълго и няма да излязат успешни и удовлетворяващи.

Ако сме в сериозна връзка е важно да се стараем да не изясняваме отношенията си с любимия, защото има риск да не сме никак обективни и да не постигнем разбирателство. Всеки ще е склонен да вижда само собствената гледна точка и няма да е готов за компромиси.

Най-добре е да използваме дните, в които планетата на любовта и хармонията е ретроградна, за вглеждане в себе си и за правене на равносметка. Те са подходящи за изготвяне на планове и изчисляване на стратегия, за чиято реализация обаче е добре да изчакаме края на периода.

Най-неблагоприятно ще се отрази движението на Венера през периода на подвижните знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са възможни сериозни недоразумения в любовен план, които не е изключено силно да ги обезверяват на моменти.

Много е важно да не са крайни в решенията и изказванията си и да дават възможност на противоположната страна да реагира, преди да й се нахвърлят. В противен случай може неоснователно да раздуят наглед дребни проблеми и да затормозят общуването си с важни за тях хора.

При водните знаци Скорпион и Рак са възможни големи финансови колебания и неясноти по сделки и парични въпроси. Много е важно те да са внимателни при покупките, които правят и да се стараят правилно да разпределят бюджета си.

При земните знаци Телец и Козирог са възможни разправии в семейството или с по-стари роднини.

Въздушните знаци Везни и Водолей е препоръчително да са внимателни при попълването и подаването на документи, при взимането на изпити, преговорите или интервютата, ако имат такива през периода.

За огнените знаци Овен и Лъв периодът ще се окаже изключително градивен и продуктивен. Те ще успеят да направят силно впечатление с чара и възможностите си и ще преоткриват себе си, препоръчва им се единствено да си дават време за размисъл и реакция.