Нищо не може да предизвика по-бързо тръпки по гърба от мисълта за ретроградност! Въпреки това не всяка ретроградност е свързана с негативни преживявания. Всъщност понякога тя може да проправи пътя към красиви разкрития, които да променят начина, по който виждате себе си. Когато ретроградният Уран 2022 започне на 24 август той ще постави началото на период на личен размисъл и вътрешно израстване. И може дори да ви вдъхнови да направите някои важни промени в живота си. В края на краищата всичко може да се промени за един миг, а тъй като на Уран му вали дъжд от диаманти, кой знае на какви скъпоценни камъни ще се натъкнете в резултат на тази мощна промяна?

В астрологията Уран е планетата на бунта и иновациите. Въпреки че влиянието ѝ обикновено носи нестабилност и непредсказуемост, тя също така проправя пътя за внезапни промени, които революционизират света. Докато Уран е ретрограден, влиянието му става по-умерено и обърнато. Вместо да предизвиква промяна на външно ниво, Уран започва да трансформира света ви вътрешно. Вместо да променя света около вас, Уран насърчава * вас* да бъдете този, който прави промяната. До 22 януари 2023 г. тази петмесечна ретроградност ще ви вдъхнови да задълбочите чувството си за независимост и да укрепите решимостта си в собствената си уникална същност.

Тъй като тази ретроградност започва в Телец, луксозен земен знак, известен с връзката си с парите, можете да очаквате тази ретроградност да хвърли светлина върху финансите, инвестициите и чувството ви за сигурност. И тъй като Телецът се управлява от Венера - планетата на любовта - можете да очаквате тя да ви донесе прозрения по отношение на вашите взаимоотношения, приятелства и система за подкрепа.

В крайна сметка Уран се позиционира ретроградно, за да може да ви покаже как да бъдете човекът, който искате да бъдете (стига това да става при вашите собствени условия и с вашето собствено темпо). Ето как ще ви повлияе ретроградният Уран в зависимост от вашия слънчев и/или изгряващ знак:

Овен

Финансите ви може да са в затруднено положение (и предстоящият ретрограден Уран ще ви накара да разберете защо). Намирайки се във втория ви дом на парите, тази ретроградност ви насърчава да преосмислите връзката си с материалните си притежания. Преди да се ангажирате с финансов план, бюджет или да се впуснете в пазаруване, опитайте се да разберете какво точно се опитвате да спечелите от тази покупка. Не се нуждаете от модни предмети, за да ви определят. Нека духът и сърцето ви говорят за човека, който сте отвътре.

Телец

Излезте от пътя си и отворете съзнанието си за нови философии! В крайна сметка Уран стационира ретроградно в Телец, принуждавайки ви да преосмислите идентичността си и уникалното си самочувствие. Живеете ли според условията на някой друг? Време е да поемете отново управлението на живота си. Задържането на миналото ще бъде лоша услуга за вас, тъй като вие се движите напред с планове и се развивате с бясна скорост. Позволете си да се трансформирате. Това ще ви даде възможност да погледнете на живота от друга перспектива.

Близнаци

В близкото минало не сте искали да правите промени в живота си, защото се страхувате от неизвестното. Възможно е обаче да се чувствате по-отворени от всякога, което ви насърчава да предприемете необходимите стъпки към израстване. Сега можете да го направите без колебание, защото не се страхувате. Когато Уран се позиционира ретроградно в 12-ия ви дом на духовността и вътрешното познание, това може да предизвика потиснати спомени да излязат наяве с размах. Не бързайте да обработвате това, което започвате да разбирате.

Рак

Приятелският ви кръг се развива и разраства. Бъдете отворени за сближаване с хора, които преди не сте смятали за приятели, защото Уран се намира в ретроградна позиция в 11-ия ви дом на общността. Имате повече общи неща с някои хора, отколкото си мислите, защото може да откриете, че разбирането ви за груповата динамика се развива. Освен това хората започват да ви изненадват! Това е още една причина да се опрете на приятелствата, които надхвърлят предишните ви нагласи, и да ги приемете.

Лъв

Цялата инерция, която сте имали в кариерната си траектория, започва да се забавя сега, когато Уран се настанява ретроградно. Това може да ви накара да се почувствате силно разочаровани, особено ако сте се чувствали зависими от определено ниво на успех, за да се чувствате удовлетворени от себе си. Научавате, че не е необходимо да се движите толкова бързо в кариерата си. Професионалното израстване изисква време. Оставете го да се случи и развие по естествен начин и се опитайте да не избързвате с процеса. Намалете темпото, Лъвове.

Дева

Това е чудесно време да преразгледате ценностната си система и да определите себе си наново, като разширите съзнанието си. Тъй като Уран е ретрограден в деветия ви дом на мъдростта, философията и пътуванията, може би сте на прага на голямо приключение. Това приключение обаче не е свързано толкова с изследване на отвъдното, колкото с изследване на голямото в себе си. Може да откриете, че посещаването на курсове или връщането в училище ще се отрази добре на ума ви, тъй като ще ви запознае с много съмишленици, които споделят вашите интелектуални идеали и стремежи.

Везни

Неочаквани пари от случаен познат може да ви поставят в по-добро финансово положение, така че изчакайте някоя сензационна новина, свързана с финансите ви! Тъй като Уран се намира в ретроградна позиция във вашия осми дом на волята и инвестициите, може да откриете, че най-накрая получавате заплатата, която сте чакали. Позволете си да се насладите на допълнителните средства и изберете да ги спестите за бъдещето, вместо да харчите импулсивно за неща, които може да не искате или да не ви харесват през следващите седмици. Бъдете практични, Везни.

Скорпион

Както вероятно добре знаете, интимните ви партньорства може да се чувстват изключително непостоянни и интензивни в последно време. Въпреки че Скорпионите определено могат да издържат на жегата в кухнята, ретроградният Уран ще ви помогне да охладите нещата. Въпреки че драмата едва ли ще спре скоро, тя ще се забави, тъй като ще можете да видите какво не е работило във вашата динамика. Запазете преценките си, особено преди да се втурнете в спор, когато не е необходимо да има борба. В резултат на това ще бъдете по-хладнокръвни.

Стрелец

Ежедневието ви е по-обременяващо от обикновено, Стрелци! Тъй като Уран се намира ретроградно в шестия ви дом на списъците със задачи, той преоткрива начина, по който вършите работата си. Време е да изпробвате нови методи, които ви позволяват да управлявате времето си по-смислено. Вместо да тичате от среща на среща, без да отделяте нито миг за декомпресия, опитайте се да поддържате график, за да имате спокойствие и да си създадете по-добра рутина. Това ще ви донесе повече ползи, тъй като ще внесе стабилност в живота.

Козирог

Нека всички забавни и странни страни на вашата личност излязат наяве, защото Уран се позиционира ретроградно във вашия пети дом на творчеството и удоволствията. Възможно е да откриете, че по-импулсивното поведение ви носи неочаквани и прекрасни изненади, които ще разтърсят света ви към по-добро. Въпреки това трябва да сте готови да поемете някои рискове, Козирог. Знаете, че напоследък жадувате за малко хаос, дори и да предпочитате да запазвате самообладание през по-голямата част от времето.

Водолей

Пластовете на живота ви се разклащат под краката ви, което ви подтиква да възстановите опората си и да преосмислите здравината на основите си. Тъй като Уран е ретрограден в четвъртия ви дом на дома и семейството, той може да ви насърчи да промените някои лични възгледи и идеологии, с които сте израснали. Въпреки че семейството ви може да не е съгласно с новоприетите ви възгледи, то ще ви подкрепи в пътуването ви. Дори бихте могли да ги научите на някои неща за собствените им лични убеждения точно сега.

Риби

Възможно е да имате неконтролируемо желание да изкажете мнението си, което да ви позволи да бъдете чути от тези, на които държите. Тъй като Уран се позиционира ретроградно в третия ви дом на общуването, той може да изостри яснотата ви до висока степен, насърчавайки ви най-накрая да излезете и да изкарате нещо от гърдите си. Време е да говорите твърдо и искрено за това, което мислите и в което вярвате, дори ако това ви отчуждава от хората, които не го разбират. Преди да се усетите обаче, ще се свържете с хора, които през цялото време са споделяли вашето мнение.