След като на 10-ти октомври Плутон стана директен в Козирог, можем да разберем себе си по-дълбоко и да предприемем действия въз основа на уроците, които сме получили от ретроградния период. (Ретроградността започна на 1-ви май във Водолей, а Плутон се върна в Козирог на 11-ти юни). През следващите месеци можем да направим анализ на обратното движение на Плутон и да го определим като време за придобиване на перспектива за това как можем да растем и да се развиваме на индивидуално ниво. Освен това обърнете внимание на събитията, започнали през пролетта, лятото и началото на есента, тъй като този период ще ни даде още една възможност да се занимаваме и да изследваме същите настроения.

Плутон, когато се движи в директно движение през земния знак Козирог, е известен с това, че носи радикална промяна, за която може да сме готови, а може и да не сме. Бягството от трансформацията няма да спре процеса, което е още една причина, поради която трябва да се опитаме да работим с интензивната енергия на Плутон. Повечето хора не обичат да излизат от зоната си на комфорт, така че Плутон може да ни накара да се чувстваме така, сякаш животът ни се разпада - докато в действителност получаваме сурова проверка на реалността, която ще ни рестартира и ще доведе до по-добро качество на живот.

Триъгълните ситуации и взаимоотношения са разкрити, което ни позволява да видим истината в приятелствата и партньорствата. Тези, които могат да издържат проверката на времето, които са изградени върху здрави основи, ще процъфтяват и ще оцелеят. Потребността от власт също е висока, което ни кара да искаме да утвърдим авторитета си и да поемем контрола - особено когато става въпрос за кариерата и финансите ни.

В таро Плутон се свързва с картата "Съд". Тя ни подтиква да се погледнем добре в огледалото и да предприемем необходимите стъпки за подобряване на живота си, така че да бъдем най-добрата версия на самите себе си. Картата изобразява душевното пробуждане, което преживяваме, и ни подтиква към едно прераждане, в което наново създаваме самите себе си. Регенерирането е необходимо, за да се подмладим, реабилитираме, възстановим и съживим. Тъй като значението на картата се съгласува с Плутон, медитацията върху нея е важна, за да приемем енергията в личния си свят.

Плутон отново навлиза във Водолей на 20-ти януари 2024 г., връщайки ни към 23 март, когато за първи път се премества във въздушния знак. Тъй като това е вторият път, в който преминаваме през този транзит, имаме още един шанс да предприемем същите дела - но с повече проницателност и знания от преди. Ще имаме възможност да се занимаваме с предишните обстоятелства с остър поглед, който е отворен за правене и предприемане на необходимите стъпки към подобряване на живота ни. Докато Плутон напредва, на 2-ри май 2024 г. той започва още едно ретроградно пътуване. Ретроградността на Плутон през 2024 г. ще ни пренастрои към събитията, които видяхме, когато той се разхождаше по Луната през 2023 г. Това ще ни помогне да се справим с делата от миналото и ще ни предложи помощ за това, което ни е необходимо, за да преминем през процеса на изграждане на себе си. На 1-ви септември 2024 г. ретроградният Плутон отново навлиза в Козирог, предлагайки ни възможност да проучим предишните си решения и да направим избор, който може да помогне и излекува старите болки, рани и травми от 2023 г. през 2024 г. Следователно имаме време и страхотната възможност в бъдеще да поправим сърцата и умовете си.

Най-добрият начин да се справим с вибрациите на Плутон е да работим с планетата. Ключово е да прегърнем по-крайните настроения на личността си, като същевременно почитаме и обичаме сенчестите си страни. За да се излекуваме, трябва да почитаме, празнуваме и обичаме всички версии на себе си. Освобождаването от старите модели и мислене е наложително и важно за израстването. Самоосъзнаването е от ключово значение, тъй като то ще ни позволи да видим себе си през погледа на истината, за да се развиваме по необходимите начини, които ще променят живота ни завинаги и ще го направят възможно най-добър. Вярвайте в себе си и имайте вяра във всичко, което правите. Справяте се страхотно!