Според щастливите двойки тайната на стабилния брак се крие в избора на партньор. Щастието е най-важният фактор, от който зависи продължителността на брака. Съпругът ти може да повлияе на твоето лично щастие, ако връзката ви не е позитивна. А ако не си щастлива, е логично да се запиташ дали трябва да продължаваш да бъдеш с този човек.

Ето една „шокираща” новина – според немско проучване от 2020 година, щастливите двойки се радват на по-щастлив живот. Вероятно се питаш защо споменаваме това толкова очевидно „откритие”. Искаме да подчертаем, че съпругът е наистина съществена част от щастливия брак. Така че, ако търсиш живот, изпълнен с блаженство (или поне с минимални дози нещастие), трябва много внимателно да избереш половинката си.

Учените от Германия откриха някои интересни факти за типа мъж, който ще те направи щастлива в дългосрочен план. Разбира се, в живота няма гаранции и сигурни рецепти за щастие, особено що се отнася до любовта. И все пак според проучването има два типа съпрузи, които правят половинките си наистина щастливи и чиито връзки са продължителни, стабилни и изпълнени с хармония.

Емоционална стабилност

Добре е да избягваш хора с невротични тенденции – онези, които са склонни към тревожност, емоционална нестабилност и депресия. Говорим за мъжете, които са прекалено стресирани и се нуждаят от постоянно успокояване (и сериозна доза йога). Обикновено половинките на този тип мъже са по-нещастни от останалите. Ако ти самата имаш подобни склонности (кой ли няма?), може би ще поискаш да поработиш върху тази своя страна, за да се научиш да не им се поддаваш. Все пак това откритие важи и за двата пола.

Семейни цели

Наистина е важно мъжът до теб да поставя семейните цели над професионалните. Да, говорим за добър, старомоден семеен мъж. Проучването сочи, че жените са по-щастливи, когато съпругът им поставя семейството на първо място. Според него мъжете и жените, които прекарват повече време със семейството си, са значително по-щастливи от онези, отдадени на работата си.

Изводът е, че ще бъдеш по-щастлива, ако споделиш живота си с емоционално стабилен мъж, за когото семейството е приоритет. Успех в търсенето!