Момичета, кажете ни честно – има ли нещо, което бихте променили в лицето си? Искате по-плътни устни като на Анджелина Джоли, изразителни и привличащи погледа скули като на топмоделите или пък малко и чипо носле като на някоя от любимите Дисни принцеси? Смятана за една от най-сложните естетични интервенции в името на красотата, т.нар. ринопластика всъщност е една от най-популярните и набиращи все по-голяма скорост операции както от жени, така и от мъже.

Друго си е най-накрая да се сдобиеш с мечтаното носле, да придобиеш необходимата увереност и най-после самочувствието ти да е повишено, нали? Но чували ли сте, че освен третиране на различни вродени и придобити заболявания и състояния с цел подобряване и/или възстановяване на нормалната функция и външен вид на човек, ринопластиката има още редица предимства, които я правят така желана?

Ползи от “пипнатото” носле

В действителност, оказва се, че има доста приемливи причини даден човек да желае корекция на носа си, някои чисто медицински, а други почти изцяло козметични. Какъвто и да е случаят, от изключително важност е интервенциите да се извършат от опитен и квалифициран хирург. Тъй като този вид корекция на носа е доста сложна процедура, само най-добрите пластични хирурзи биха могли да гарантират, че резултатът при всеки пациент ще бъде желаният. Внимателното проучване и намиране на правилния хирург, който да е сертифициран, е сигурна гаранция, че рисковете от каквито и да е усложнения като затруднения с дишането след интервенцията, кървене, несиметричен резултат, втвърдяване, промяна в гласа или лошо зараснали белези ще бъдат сведени до минимум. Разбира се, това е операция и няма как 100% от подложилите се на нея да останат доволни, но трябва да се знае, че за последваща втора е добре да се изчака поне година или до пълното възстановяване от първата. 

Най-общо казано повечето от операциите на тази част от нослето се правят, за да се подобри външния вид, чрез промяна на формата, размера или за да се отстранят сериозни проблеми, причинени както от индивидуални структурни аномалии, така и от различни видове наранявания. Някои от по-специфичните ползи включват:

- подобряване на дишането (по-позната като функционална ринопластика) – особено при хора с дългогодишни или вродени проблеми;

- прикрепване на разкъсани части – най-вече след различни видове травми (падания, счупвания, злополуки);

- проблеми със синусите – особено когато пациентът не може да диша свободно и постоянно има усещане за “запушен нос”, който не му дава покой;

- възстановяване симетрията на лицето – когато се наблюдава по-голям размер, налага се промяна в извивката, възстановяване на преградата, премахване на гърбица, оформяне на върха, стесняване на ноздрите;

- неприятно хъркане – често възприемано по шеговит начин, това всъщност се оказва сериозен проблем, който освен че допринася за лошото качество на съня, влошава отношенията между партньорите и може да крие редица по-сериозни здравословни нарушения.

Само сега екипът ни ви дава прекрасната възможност да зададете всички въпроси, свързани с пластичната хирургия, които досега са ви тормозили до специалиста на Adella Aesthetic Clinic - д-р Йорданов. Очакваме вашите въпроси на имейл [email protected] до 31.12. А на 11.01. ще имате възможността да прочетете и всички отговори в нашата специална публикация.

Ново носле, ново Аз!

Когато човек поправя даден проблем, той всъщност решава редица други, по-малки, но също свързани с основния. Така, чрез ринопластиката пациентите не подобряват само носа, но и цялостното изражение на своето лице - погледът вече не бива привлечен от гърбицата или по-големия размер, а забележими стават красивите и изразителни очи или плътните и с ясен естествен контур устни. И всичко това се дължи на огромния ефект на ринопластиката върху цялостния баланс на лицето и неговата симетрия. Осве това ринопластиката може да отнеме някоя и друга година от реалната ви възраст и да ви накара да изглеждате по-млади, особено ако носът е бил по-изразителен и с по-голям връх, например.

Разбира се, още една огромна полза, която идва след операцията и подобреното ново Аз, е по-голямата увереност и вяра в себе си, изключително важна за първото впечатление, което всеки от нас оставя у събеседника си. А както знаем, когато една дама знае, че изглежда добре и одобрява напълно видяното в огледалото, това си личи и околните я възприемат именно така.