Дъжд, кал, прахоляк, трохи, капки сок, скъсан пакет ориз, козина на немска овчарка или пухкав персиец. Все предизвикателства, с които се сблъскваме всеки ден, а мечтаем да не ни застигат. Преодоляването им изисква себеотдаване и последователност, сходни на усилията, които полагаме за израстването в кариерата си. С тази разлика, че домакинската работа никога не свършва и често е повече от досадна.

В забързаното ежедневие, в което имаме все по-малко време за себе си, любимите хора и увлекателни занимания, ни се иска да има кой да се погрижи за чистотата на домовете ни. Пералнята и съдомиялната машина вече заеха своето почетно и незаменимо място в света ни. За хладилника даже няма да отваряме дума. Но подовите настилки си остават все така податливи на бързи замърсявания и негостоприемни към почистването.

Е, вече има кой да се справи с килимите и паркетите вместо нас. Можем да извикаме на помощ роботите прахосмукачки и подочистачки.

iRobot Roomba са прахосмукачки от ново поколение. Те разчитат на технологични разработки, създадени за НАСА и военното разузнаване. Ориентират се в пространството по своя собствена система, като преминават през една и съща точка по няколко пъти и под различен ъгъл. И най-важното почистват твърди и меки подови настилки без Ваша помощ. Минават под леглата и диваните. Работят на тъмно. Не падат от стълби. Преминават от стая в стая, стига праговете да са с височина 2 см. Прибират се обратно на зарядната станция, след почистване. Могат дори да бъдат програмирани да почистват в определен ден и час от седмицата.

iRobot Braava пък е безшумния помощник, който може да събере фините прашинки от твърдите подови настилки и да ги измие със специална микрофибърна подложка. Малък и компактен, той достига до всяко кътче от дома Ви. Работи до спящи деца, без да нарушава съня им. Предназначен за ежедневна поддръжка, той мие докато Вие приготвяте вечерята, гледате филм или четете книга. Когато е готов със задачата си, ще Ви сигнализира и ще се върне на мястото, от което сте го пуснали.

Освободете време за любими занимания. Вече има кой да свърши работата вместо Вас. Доверете се на роботите помощници и се радвайте на чисти подове, всеки ден и без усилие.