Пандемията от коронавирус по света доведе до налагането на строги карантинни мерки. И на много дами им се наложи да работят дистанционно от домовете си. Това, естествено, внесе известен смут, защото нежната половинка от човечеството беше свикнала да се подготвя внимателно за работа - грим, маникюр, прическа, бизнес костюм или рокля. Какво се случи с деловата визия на дамите, които останаха принудително да работят от своя дом? Стоят ли пред компютъра по пижама или ситуацията с вируса стана причина за създаване на нов стил на обличане? Кое стана най-търсеното облекло за работа от дома? Решихме да отговорим на тези въпроси. Подбрахме няколко визии, които със сигурност виждате в огледалото през деня. И избрахме няколко варианти, които определено ще ви допаднат.

На първо място не трябва да забравяме препоръките на специалистите, според които макар и хоум офис всички трябва да се обличаме като за работа. Това подпомага продуктивността Ви. Разбира се, никой от нас не си представя, че стоим с грим и костюм вкъщи. Но нашето първо предложение за работа от вкъщи е дамската рокля.

Дамската рокля би била подходяща за дамите, свикнали да носят рокли и в офиса. Тя би могла да замести бизнес костюма от две части – топ с пола. Това ще Ви осигури нужното чувство за работна среда и ще допълни удобството на дома. Изберете си модел, с по-свободна долна част и с материя съдържаща повече вискоза или полиестер. Така няма да имате нужда от гладене или да съсипете плата докато седите на стола. Колкото до цвета, нека той е селектиран според вашето настроение и вкус. Със сигурност знаете отлично кои нюанси ви подхождат. А ако имате нужда от известно вдъхновение, то хитовите цветове на пролет 2021 са оранжевото, ярко жълтото, лимонът и лаймът.

Следващото ни предложение за работно облекло са дамски спортни комплекти. Това стана и най-търсения продукт онлайн. Никога не можете да сбъркате с дамски ежедневен комплект. Но не забравяйте, че не става дума за впитите спортни клинове и панталони, а за по-свободните модели, в които ще се чувствате комфортно. Можете спокойно да се поглезите с тях – ще изглеждате спретнато и секси и същевременно ще се чувствате комфортно в мекия и уютен комплект. Важно е да се отбележи, че тук не става дума за дамски спортни комплекти тип пижама, които при всички случаи ще ви провокират да се върнете отново в леглото. Целта е да заложите на такова облекло, което по никакъв начин няма да разстройва вашето работно настроение, защото, както сами се досещате, това едва ли би се отразило добре на работоспособността.

Дамски суитчъри

Дамските суитчъри са още една чудесна опция за облекло на дамите, които работят у дома. Те са модни и едновременно с това доста удобни. Тайната им се крие в изключителна универсалност, която позволява съчетанието им с много други елементи от дамския гардероб. Можете да изберете суичър с цип, качулка или и с двете. Използвайки дамски суитчъри от меки материи като вариант за по-топло домашно облекло през зимния сезон, Вие определено ще се сдобиете с едно много практично решение за работа от вкъщи.

Туника и клин

Едно много добро решение, с което ще се чувствате свободни в движенията си и едновременно с това ще изглеждате чудесно. Добре подбраният комплект от нежни към кожата материи бързо ще се превърне в любимото ви „работно облекло“ за домашния офис. То няма да затрудни по никакъв начин работата ви на компютъра, а същевременно, ако се наложи да включите камерата за видео разговор, не би ви „изложило“ пред колегите.

И накрая, можем да обобщим, че винаги има начин да намерите най-подходящото облекло за работа от дома, без да правите компромис с удобството или приличния външен вид. А деловата дамска визия може да бъде запазена дори и в домашни условия. И все пак всички се надяваме скоро отново да се върнем в офисите при колегите си.