X

Само един от 1000 може да реши този математически тест. Ти ще успееш ли?

от в 16:42 на 17.07.2017 в Свободно време | Интересно


Само един от 1000 може да реши този математически тест. Ти ще успееш ли?

Само един от 1000 може да реши този математически тест. Ти ще успееш ли? Снимка: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-4702868/Can-pass-intelligence-test.html

Мислиш, че математическите ти умения са на ниво? А защо не го докажеш, като решиш този математически тест?

Този тест за интелигентност представлява събиране на последователни числа и бързо се превърна в сензация в социалните мрежи.

Създателите на теста предупреждават: „Мислете нестандартно! Тази математическа загадка не е лесна. И макар че обикновено има само един верен отговор на математическите задачи, в този случай е възможно да се появяват два верни отговора.“

И тъй като създателите на загадката твърдят, че само един на всеки 1000 души може да получи верен отговор, те предизвикваме да докажеш, че си истински математически факир.

Пожелаваме ти успех и очакваме да споделиш получения отговор в коментарите.

Резултат 1:

Нормално е да започнете със събиране на 1 и 4. След това на 2 и 5 към 5 и се получава 12. След това продължавате по същия начин. Получава се 40.
Но има и друг отговор, който също може да бъде приет за верен.

Резултат 2:

Може би някои хора ще подходят към решението, като добавят 1 към 4 по 1. Използвайки тази формула, 2 се прибавя към 2 по 5 и се получава 12; 3 се добавя към 6 по 3 и се получава 21. По тази схема правилният отговор е 96.
Кой отговор получи ти?

 


Теми   загадка | математика

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.