Някои хора вярват, че истински мъдра е жената, притежаваща безгранично търпение. Нейната мъдрост се определя от степента на "удобство" за мъжа. Наистина как да не хвалиш жената, която никога не показва лошото си настроение, винаги е нежна, услужлива и жертва своите приоритети в полза на мъжа? Нейното щастие се състои в успеха на съпруга, децата и на всеки друг, само не и в собственото. Но ние сме уверени, че нейната жертвоготовност няма нищо общо с разума и мъдростта. В края на краищата, умната жена преди всичко си е самодостатъчна. Ето 10-те качества, присъщи на интелигентните жени.

1. Не е обсебена от мисълта за мъже

Нейният свят не се върти около тях. Тя разбира, че отношенията с противоположния пол са важни, но не са единственият компонент за нейното щастие. Тя си има своето хоби, приятели и работа. Тя цени себе си като личност и не вярва, че ще се осъществи като жена само когато срещне него - "единствения".

2. Тя е честна със себе си

А умната жена знае, че горчивата истина е по-добра от наивните фантазии. Поради това не търси нелепи оправдания за себе си или за любимия човек. Ако той не ѝ се обажда - това означава, че не му е интересна. Край. Точка. Оправданията за болната му прабаба или спешно заседание в 24 часа, по-добре да остави за някой друг. Умната жена не носи розови очила.

3. Тя не прави драми

Интелигентната жена открито проявява емоциите си. Когато тя е щастлива, се радва с цялото си сърце. Когато е тъжна, също не го крие. Въпреки това, една умна жена не разиграва драми, не се изгубва в тъгата си и не се излага, особено на публични места. Тя знае, че ако наистина страда и не се чувства добре с мъжа до нея, то това не е нейният човек.

4. Тя е проницателна

Тя чувства, когато я лъжат и добре разбира хората, така че е много трудно да я измамят. Тя е отворена и готова да предложи помощ в трудна ситуация. Не е завистлива и е готова да сподели с вас радостта си. Затова е много лесно да се общува с нея.

5. Тя е намерила своя собствен стил

Тя не харесва краткотрайните модни тенденции и не изпада в крайности. Отдавна е намерила своя собствен стил. Щурите експерименти не са за нея, защото тя знае какво ѝ прилича и какво не. Умната жена осъзнава, че не може да угоди на всички, затова не се и опитва. Може би това е така, защото винаги и навсякъде изглежда на място.

6. Тя е принципна

Животът я е научил, че понякога трябва да прави компромиси и се налага да отстъпва. Все пак, има някои неща, за които тя държи на принципите си. И тогава никой не може да я подкупи, да я убеди или изплаши. Това не означава, че тя е непреклонна за всичко и през цялото време. Нейното мнение може да се промени с течение на времето, но тя решава как да живее и никакви упреци и заплахи не важат за нея.

7. Тя умее да прощава

Умната жена знае, че идеални хора не съществуват. Всеки може да сгреши, така че ако искрено се разкаете, тя ще прости и никога няма да ви напомни за прегрешението.

8. Тя живее в настоящето

Интелигентната жена извлича от миналото си само опита. Тя не се измъчва с безкрайни неизказани диалози и не мисли за това, какво би могло да бъде, ако... Тя знае, че само някой, който живее изцяло в настоящето, никога няма да съжалява за миналото.

9. Тя живее в хармония със себе си

Такава жена познава своето тяло и се вслушва в него. Тя няма да си позволи да се забавлява в клуба цяла нощ, ако знае, че сутринта трябва да отиде на работа. Тя обича тялото си и не позволява на никого да ѝ диктува как трябва да изглежда.

10. Въпреки всичко, тя си остава жена

Независимо от целия си жизнен опит и мъдрост, тя все пак си остава жена. Обича цветята, умира да си бъбри с приятелки и обожава всички малки удоволствия в живота. Тя не се стеснява да си поплаче на тъжен филм, да се наслаждава на дребните неща и да обича жената у себе си. Тя винаги е себе си, затова е прекрасна във всяка възраст!

Да бъдеш интелигентна жена, не означава само да отговаряш на някакъв набор от качества. Всеки си има своя собствен път и своите житейски цели. Ето защо е много важно да приемате себе си и да се развивате както считате за нужно. Защото само тогава, когато откриете себе си и се заобичате, от вашия живот ще изчезнат завистта, съмнението и разочарованието.