Чудила ли си се какво мъжете търсят в половинките си? Е, сега ще ти разкрием. Можеш да надникнеш в мъжката логика чрез текста на известния мъжки сайт AskMen, според него мъжете търсят следните качества в своите приятелки:

10. Тя е независима

Никой не иска да се впусне в сериозна връзка само за да бъде бавачка на някого. Ако тя е имала тежък работен ден, трябва да я подкрепиш. Но ако тя буквално не може да функционира без теб, накрая ще се задушиш. Ако натам вървят нещата, най-добре бягай към най-близкия изход.

Независимостта е ключът към щастливата връзка, както за мъжете, така и за жените. Ако тя е независима жена, ще има множество интереси и хобита извън вашата връзка и това ще я направи много по-интересна. Дори да сте заедно от дълго време, тя ще те изненадва и ще се чувстваш така, сякаш има още много неща, които да ти разкрие за себе си.

9. Тя е интелигентна

Нека бъдем честни, празноглавите секси мацки омръзват много бързо. Жена, която е на твоето интелектуално ниво, е много по-секси.

Интелигентната жена постоянно ще те изненадва и ще подхранва интереса ти. С нея никога няма да ти е скучно. Освен това е хубаво да можете да си говорите между изтощителните секс маратони.

8. Тя е сексуална

Докато сме на темата за секс маратоните, трябва да споменем, че страхотната приятелка е съвместима с теб в сексуален план. Ако ти си падаш по садо-мазо, а тя обича нежности и бельо с пухчета, значи имате проблем. Двамата трябва да харесвате еднакви неща или поне да сте готови на компромиси.

Разбира се, понякога не всичко е идеално от самото начало, но между вас трябва да е налице неоспоримо привличане. Важно е да можете да говорите открито за желанията си и взаимно да си доставяте удоволствие.

7. Тя те привлича

Знам, че това звучи очевидно, но е много важно. Страхотната приятелка не просто иска да изглежда добре заради теб, но и заради самата нея.

Когато си с нея, трябва да се чувстваш горд. И това не означава, че тя трябва да е супер модел. Просто трябва да е твой тип. Привличането помежду ви трябва да е достатъчна причина, за да се поддържате във форма.

6. Тя те уважава

Това е много важно условие. Приятелката ти трябва да те уважава, иначе защо е с теб? Ако те уважава, тя ще те изслушва, дори и да сте в разгара на ожесточен спор.

Страхотната приятелка ще изчака да сте насаме, преди да започне да спори с теб, а няма да те излага публично. Ще се опита да разбере твоята гледна точка (и ти трябва да направиш същото за нея), защото ключът към успешната връзка е взаимното уважение.

5. Оставя те да бъдеш мъж

Недей – повтарям – недей да излизаш с жена, която те кара да ядеш козе сирене с плодове за закуска и настоява да забравиш за редовния покер с момчетата. Накрая ще я намразиш повече, отколкото предполагаш. Добрата приятелка ще ти позволи да бъдеш мъж. Дори може да донесе няколко бири на компанията ти и да направи от прочутите си сандвичи.

Тя разбира, че мъжете и жените са различни, и ти позволява да бъдеш себе си. Точно както ти няма да я спреш да отиде на шопинг с най-добрата си приятелка, така и тя не трябва да очаква да зарежеш приятелите си заради нея.

4. Не мрънка без причина

Никога не сме срещали мъж, който е променил поведението си, защото приятелката му постоянно е мрънкала. Добрата приятелка знае това и подбира „битките” си разумно. Тя знае кога има причина да е разстроена и кога трябва да подмине някой „гаф”.

Обаче, ако си мислиш, че можеш да стоиш навън цяла нощ, без да ѝ се обадиш, грешиш. Това ще доведе до гарантирана катастрофа. Никоя жена не би простила такова провинение, колкото и да е страхотна. Така че не си насилвай късмета.

3. Тя се разбира с приятелите и семейството ти

Страхотната приятелка ще положи усилия, за да опознае близките ти хора. Ще помогне на родителите ти за коледната вечеря, ще се опита да разбере странното чувство за хумор на брат ти и ще иска да се запознае с приятелите ти. Тя наистина ще съчувства на сестра ти, когато гаджето я е зарязало, и ще се опита да я разведри. Освен това приятелите ти няма да въртят очи и да въздишат, когато научат, че и тя ще идва - тя е част от тайфата!

2. Тя те обича

Ако си намерил жена, която те обича заради теб самия, определено трябва да я задържиш. Разбира се, че всеки има малки досадни навици, но ако наистина те обича, тя ще приеме и тях.

Друг начин, чрез които да разбереш дали те обича, е да наблюдаваш как те гледа и как се отнася с теб всеки ден. Ако не те слуша наистина или погледът ѝ въобще не те отразява, или се прави на недостъпна, или за нея не си от голямо значение. Но ако изненадващо телефонно обаждане от теб я радва – значи наистина те обича.

1. Тя те прави по-добър човек

Недей да правиш физиономии... Всеки мъж, който има страхотна приятелка или съпруга, ще ти каже, че тя го прави по-добър човек. Тя не трябва да прави или казва нещо определено – това просто се случва. Ако изведнъж се чувстваш виновен за гадния начин, по който си се отнасял някога със сестра ти, или ако искаш изведнъж да внесеш ред във финансовите ти дела, трябва да се замислиш какво те е мотивирало. Може би е любовта?