Знаете ли как се създават легендите?

От уста на уста, разбира се.

Точно както това се случва със SASA Asian Pub.

И не става дума само за отличния вкус на храната – той е задължителен, но далеч не е достатъчен, за да превърне едно място в градска легенда.

Важно е и самото място – да си буквално на пъпа на София е уникална предпоставка, но също не е достатъчно, за да “влезеш в устата “ на хората.

За истинските легенди трябват интересни истории.

Днес ще ви разкажем две от тях.

Започваме с Umami.

Umami e в основата на азиатската кухня и култура. Люк Бесон би го нарекъл “Петият елемент”, но той е европеец. Всъщност става дума за “Петият вкус”, който е съчетание от четирите основни – сладък, солен, кисел и пикантен и носи висшата наслада за сетивата. Доматите и соевият сос са двата продукта, които в най-голяма степен са носители на umami вкуса, затова не е изненадващо, че присътват в различна степен в повечето от азиатските рецепти.

Думата umami не съществува в нито един азиатски език, понятието е създадено от японския химик Кукунае Икеда и е механичен сбор от две думи – невероятно и вкусно.

Каквото е новото меню на SASA Asian Pub. Можете да го опитате от 2-ри октомври, да усетите лично umami насладата и да я предадете от уста на уста.

Втората ни история е свързана с понятието Asian Pub.

Подобно на umami, и то е специално създадено, за да опише една уникална концепция.

Тази на SASA.

SASA е модерен космополитен ресторант, в който се предлагат най-добрите ястия от най-вкусните азиатски кухни.

Да, но SASA далеч не е само това.

SASA е и “pub” – популярно и достъпно място за срещи по всяко време на деня и вечерта.

В самото сърце на града, SASA предлага едновременно да избягате от ежедневието и да попадате в центъра на събитията. SASA e мястото, където всички се отбиват и докато хапвате хрупкава патица или отпивате любимия коктейл на Брад Пит “Chinese mule”, можете да научите на живо много от новините, за които иначе четете в социалните мрежи и медиите.
И да ги предадете от първо лице от уста на уста.