От 20.12.2017. до 17.12.2020 година Сатурн, планетата на задръжките, ограниченията, отговорността и стабилността ще преминава през управлявания от нея знак Козирог.

През периода планетата ще затруднява нещата, за които знака Козирог отговаря, а именно управлението, контрола, сблъсъка и отстояването пред авторитети, подреждането на документацията, строителните дейности и административните структури. т.е. през тези три години повечето от нас под една или друга форма ще бъдат подложени на изпитания и ще ни се наложи да полагаме повече старание от обикновено, за да имаме успех в тези сфери.
В здравословен план най-уязвими ще бъдат костите, ставите, кожата и зъбите ни.

Преминаването на Сатурн в Козирог ще се отрази най-силно на представителите на знаците Козирог, Рак, Везни и Овен, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях е възможно да се стигне до преподреждане на отговорностите в личния или в професионалния живот.
Възможно е тези хора да преживеят промени, към които по един или друг начин да им се наложи да се напасват, както и да имат усещането, че полагат повече усилия от обикновено. На моменти ще срещат пречки в хора и обстоятелства, но е важно да запомнят, че ако са отговорни и последователни, всеки от тях ще съумее да изгради нещо стабилно през периода. Някои от тях ще стартират връзки, други ще предприемат по сериозни стъпки в настоящо партньорство, трети ще променят насоката в работата си, четвърти ще изграждат нещо важно, най-вероятно стабилна структура в някоя сфера на своя живот.

На представителите на тези зодии им се препоръчва да са организирани, подредени, да спазват закона и отговорностите си, но важното е, че стараейки се, ще имат възможност да постигнат замисленото от тях, при това на здрава основа.

Огнените знаци Лъв и Стрелец е възможно заради пречки или хора от обкръжението да се сблъскат с известни трудности и да им се наложи да се отстояват пред останалите, но именно възникващите конфликти и препятствията, които ще им се изпречват на пътя през периода, ще им дават допълнителна амбиция и желание за развитие.

Водолеите и Близнаците ще имат шанс да застанат на чело на важни за тях неща, но е важно да не си позволят да лежат на стари лаври, ами да са достатъчно отговорни и целеустремени, за да не загубят лидерската си позиция поради небрежност или разсеяност.

Телците и Девите ще градят семейства или ще подсигуряват домашния си уют през периода. Много вероятно е да се занимаят с ремонтни или строителни дейности, да създадат потомство или да им се наложи да полагат грижи за по-възрастни техни роднини.

Рибите и Скорпионите ще напредват стремглаво в кариерите си и по всяка вероятност ще градят стабилни позиции и добър имидж в дейността, в която са ангажирани.