Мисълта за килограмите е неизменна част от ежедневието на всяка жена. Храненията винаги са свързани с изчисляване на калорийната стойност на всяко ястие или пък с изпитването на вина от изкушаващия десерт, на който не сме могли да устоим. 

Е, битката с килограмите и мечтата за постигане на стройно тяло изглеждат съвсем лесно постижими, когато знаем точно как да помогнем на тялото си в изгарянето на мазнините. За щастие съществуват няколко лесни трикчета, които могат да ни помогнат.

Високопротеинова диета

Знаете ли, че протеините намаляват чувството за глад и спомагат за горенето на мазнини? Проучвания са доказали, че наблягайки на храни с високо съдържание на протеин, се намалява възможността да натрупаме мазнини около корема.

Можем да заложим на храни като месо, яйца, зеленчуци, риба и млечни продукти.

Повече сън

В днешно време е трудно да жонглираме между безбройните ангажименти и съня. Но е доказано, че ако спим по-малко, тялото ни започва да трупа повече килограми. 

Оптималното времетраене на съня между 7 и 8 часа. А ако рядко си позволявате такъв лукс, горещо ви съветваме да прекарвате повече приятни часове в спалнята.

Силата на оцета

Със сигурност сте чували, че оцетът може да помогне за намаляване на обиколката на ханша и бедрата. Доказано е, че консумацията на 1-2 супени лъжици оцет на ден в продължение на 12 седмици спомага за отслабването.

Разбира се, в този случай е най-добре да се консултираме с диетолог, тъй като оцетът може да има и нежелан ефект върху стомаха. 

Тайният съюзник - кафето

Кофеинът често присъства в добавките за отслабване и това не е случайно. Той действа като стимулант на централната нервна система, повишава метаболизма и увеличава разграждането на мастните киселини. 

Разбира се, ободрителната напитка не трябва да съдържа захар или сметана.

Желязна тайна

Желязото е минерал, който има много важни функции в организма. Проучвания са доказали, че недостигът на желязо в организма е пряко свързан с теглото и трупането на мазнини. 

Желязо можем да си набавим чрез храната, като наблегнем на пилешко месо, сушени плодове, зелени зеленчуци, бобени и зърнени култури.

Фет бърнъри - скритото оръжие

Със сигурност сте чували за фет бърнърите и способността им да се превръщат в наши верни съюзници в борбата с излишните килограми. Но защо популярността им е толкова голяма?

Най-важното, което трябва да имаме предвид е, че фет бърнърите не използват магия. С други думи - невъзможно е просто да ги пием, да не извършваме никакви физически упражнения и да очакваме невероятни резултати. Все пак става дума за добавки, които гарантират резултати, когато се използват в правилната комбинация. 

За какво всъщност се използват фет бърнърите?

Фет бърнърите помагат на тялото да се отърват по-лесно и по-бързо от излишните мазнини (както подсказва и самото им име). Те подобряват работата на метаболизма, намаляват усвояването на мазнини, спомагат за загубата на тегло и увеличават изгарянето на мазнини по време на тренировка.

Как действат фет бърнърите?

Основната им цел е да стимулират различни реакции в организма, чрез които мазнините се изгарят по-бързо. Те съдържат стимулиращи и нестимулиращи вещества. Стимулиращите вещества са:

Основната съставка в повечето фет бърнъри е кофеинът. Той спомага за отслабването, като засилва метаболизма и превръща мазнините в енергия за тялото. Освен това той снабдява тялото с енергия, която гарантира по-успешни тренировки.

Друга основна съставка в добрия фет бърнър е зеленият чай. Той е богат на антиоксиданти и е сред едни от най-популярните стимуланти в борбата с излишните килограми. 

Синефринът е още една от най-ефективните съставки във всеки фет бърнър. Той се извлича от кората на бергамот. Изключително ефективен е за ускоряване на метаболизма, повишаване на енергията и подобряване работата на мускулите.

Нестимулиращите вещества, които съдържат фет бърнърите са:

L-карнитин, който се грижи за регенерацията на мускулите след тренировка, подпомага обмяната на веществата в организма и повишава ефективността. 

Конюгирана линолова киселина или CLA има основна функция да блокира мазнините, да намалява задържането им в клетките, да предпазва от загуба на мускули при отслабване и спомага за ефективно изгаряне на мазнини в тялото. 

Правилен прием на фет бърнъри

На опаковката на всеки фет бърнър ще намерите препоръчителна минимална доза. Специалистите съветват да започнете именно с нея за период около 2 седмици. След това можете да увеличите дозировката до максимума, посочен на опаковката. Имайте предвид, че ако е посочена само 1 доза на ден, в никакъв случай не бива да я превишавате.

Има ли ефект от приема на фет бърнъри?

Напълно погрешно би било да смятаме, че единствено фет бърнърът ще ни помогне да се сдобием с мечтаното тяло. Основната му функция е да ни помогне и да се превърне във верен съюзник, който ще повиши резултатите. 

Разнообразието е много голямо и всеки може да открие най-подходящия фет бърнър в GymBeam. И разбира се, не бива да забравяме, че желанието за промяна е първата и най-важна стъпка към постигането на фигурата, за която винаги сме мечтали.