Една секунда - точно толкова е необходимо, за да направите живота си по-добър и по-щастлив. Не вярвате ли? Тогава просто опитайте да направите поне една крачка от следващите и се убедете сами:

1. Усмихвайте се!

Това е най-лесният начин да направите живота си по-щастлив. Поради някаква причина хората не знаят или не искат да знаят това и всички ходят с мрачни и загрижени лица. Опитайте да се измъкнете от редиците на сърдитите хора. Една усмивка може да ви помогне да се почувствате добре и то веднага. А тя може да бъде заразна.

2. Поемете дълбоко въздух... 

Дълбокото дишане е един от най-добрите методи за намаляване на стреса и възвръщане на жизнения баланс. И това ще ви отнеме само секунда. Вземайте си всеки ден кратка почивка и се опитайте да се съсредоточите само върху дишането си. Ще почувствате, че животът ви става по-малко стресиращ и напрегнат.

3. Изключете телефона си

Живеем сред хора, които винаги са вторачени в екраните на смартфоните, компютрите, таблетите, телевизорите и всякакви други технически устройства. Но едно е, когато само използвате тези устройства, а съвсем друго е, когато те започнат да контролират живота ви. Изключете всички свои джаджи (това ще отнеме може би малко повече от секунда) и останете насаме със себе си. Ще бъдете изненадани от това, което ще видите.

4. Огледайте се наоколо

Животът ни минава толкова бързо, че често не ни достига време за красотата, която наистина го прави чудесен. Отделете само няколко секунди, за да отидете до прозореца и да погледнете цветовете на избледняващата есен, вдигнете глава нагоре и погледнете дълбокото небе, ако сте навън. Съзерцавайте изгревите и залезите. Огледай се наоколо и благодарете за всичко, което ви заобикаля. Това ще ви накара да се почувствате щастливи, макар и за няколко секунди.

5. Пийнете глътка вода

Отдавна е доказано, че водата има добър ефект върху тялото ни. Опитайте се да носите бутилка с вода със себе си, без значение къде се намирате и пийвайте често. Това ще ви помогне да възстановите водния баланс, да нормализирате теглото си, да очистите бъбреците и да поддържате красотата на кожата.

6. Казвайте по-често „Благодаря!”

Щастливите хора имат едно общо нещо: те са благодарни за всичко хубаво, което им се случва. Това означава, че за да направите живота си по-добър - не се колебайте да казвате по-често "Благодаря!". Това ще ви отнеме не повече от секунда и ще направи щастливи не само за вас, но и всички около вас.

7. Протегнете се

Най-лесният начин да се почувстват по-добре веднага е да се започнете да се грижите за тялото си. Отделете няколко секунди, за да се протегнете и да разтегнете мускулите им. При постоянното монотонно седене зад компютъра, дори такова съвсем кратко упражнение ще ви донесе осезаема полза.

Както мъдрите хора казват: "Пътят от хиляда мили започва с една стъпка!" Разбира се, подобни "секундни" методи няма да решат всичките ви проблеми, но нека не забравяме, че денят се състои от 86,400 секунди и само от вас зависи, колко от тях ще бъдат полезни!