Има моменти, в които се чувстваш неудовлетворен от живота си. В същите тези мигове някой някъде мечтае да има твоя живот... 

Но... това се случва с всички ни. Мислим си за нещата, които нямаме, и забравяме колко много всъщност имаме...

Детето в къщата край полето вижда самолет в небето и мечтае един ден да полети. A пилотът на самолета вижда малката къща и мечтае да се завърне у дома. 

Такъв е животът...

Такива сме хората...

Научи се да се наслаждаваш на това, което имаш в ръцете си. Научи се да го забелязваш. Да го оценяваш. Научи се да изживяваш пълноценно мига. И да си благодарен. Отвори сърцето си за благодарността - за всички онези неща, с които си богат, с които си надарен, с които си благословен. 

И не забравяй: ако богатството беше ключът към щастието, богатите хора щяха да танцуват по улиците. Но те не го правят. Правят го само бедните деца. Ако властта осигуряваше спокойствие, управляващите щяха да ходят без охрана. А всъщност онези, които водят простичък, "обикновен" живот, водят спокоен живот. Ако красотата и известността осигуряваха щастие, звездите нямаше да се развеждат... 

Затова не се сравнявай с другите. Не си мисли, че ти липсва нещо. Мисли за това, което живееш. Обичай живота си. Радвай му се. Живей го с пълни гърди. С отворени очи. И дишащо сърце. Живей истински. И обичай истински. 

Бъди истински.

 Вдъхновено от: Д-р Бен Карсън