Направлението придоби огромна популярност благодарение на уникалната комбинация от физическа активност и приятна атмосфера. Нека да разгледаме защо горещата йога се превърна в хит в света на фитнеса.

Иновация в света на йога

Еволюцията на йога доведе до създаването на хот йога – направление, което предлага упражнения в затоплена до 36 градуса стая и с висока влажност на въздуха до 40%. Това е напълно ново изживяване, което съчетава уникалните предимства на фитнеса и йогата.

Почистване и изцеление

Премахването на токсините и отпадъците от тялото е един от ключовите бонуси от упражненията в отоплена стая. Горещата йога стимулира изпотяването, като помага на тялото по естествен начин да елиминира токсините и помага на човек да отслабне.

Гъвкавост и разтягане

Прекарването на дълго време в отоплена стая подобрява гъвкавостта на тялото ви. Това прави стречинг упражненията по-ефективни и приятни, осигурявайки усещане за лекота и свобода.

Сърце и дишане

Горещата йога подобрява сърдечно-съдовото здраве и дихателната функция. Помага за подобряване на вашето здраве и физическа издръжливост.

Бързо възстановяване

Това е идеална посока за възстановяване от наранявания с различна сложност. Горещата йога насърчава бързото възстановяване.

Релаксация и облекчаване на стреса

Неразделна част от горещата йога е релаксацията. Помага за облекчаване на стреса, подобряване на настроението и възстановяване на баланса в нервната система.