Розовите жители на остров в Аруба се превърнаха в истинска сензация в социалните мрежи. Дружелюбни и без никакъв страх от човешкото внимание и близост, местните фламинги, населяващи частен туристически комплекс в Карибския басейн, се сливат с тълпите от почиващи. Разбира се, Инстаграм се затрупа със снимки на розовите птици и приятно изненаданите от тях гости.

Тези очарователни същества обикновено са уплашени от хората, но не и тези обитаващи луксозния комплекс “Ренесанс” в Аруба. При тях бихме могли да твърдим даже противното - повечето от тях са усвоили до съвършенство изкуството на перфектната поза.

В поредица от снимки, споделени от пътуващите, може да видите как розовите фламинги грациозно седят на един крак или се разхождат спокойно по плажната ивица.

Анна, пътуващ блогър, си прави селфи с един от екземплярите и веднага го споделя в Инстаграм профила си с текст: “Ако искате снимка с фламинго, то задължително трябва да посетите “Фламинго плажа”. Трябва да си призная, че фламингото не е дори и на половина развълнувано, колкото съм аз, но въпреки това се усмихва за снимката! Ако искате да се полюбувате или да се снимате с тези сладурчета, то може да го направите на частния остров "Ренесанс" в Аруба. Имайте предвид, че дневни карти за посещение се продават само и единствено, ако хотелът е изцяло резервиран.”

Друга посетителка, йога инструктор, качи снимка как тя и фламингото са застанали на един крак и написа шеговито: “Просто загряваме”.

Жасмин Тош, още една почитателка на розовите птици, пък качи снимка със закачлив текст:

“Новите ми розови приятели. Фламинго плажът е най-готиният плаж, на който някога съм била!”

Въпреки че храненето на птиците се насърчава от собствениците на хотела, Филип Манбридж, директор на Международния фонд за хуманно отношeние към животните, смята, че все пак те са диви животни и взаимодействието с тях не трябва да е прекалено настойчиво.

Не бихме могли да кажем, че тези птици са в плен или нещо подобно, но все пак техният произход е див и затова съветваме хората да спазват своята дистанция. Туристите могат да се снимат, но не бива да стоят до тях в продължение на дълго време в опити да си направят перфектното селфи. Това би могло да причини стрес или болка на животните.”

И все пак това не е първият път, когато животни са впечатлили туристите на Карибите. През последните години феноменът на плуващите прасета на Бахамите също предизвика фурор. Те обитават Big Major Cay, който също като острова на Фламингото, се намира в Азерско море.

Предполага се, че прасетата са били завъдени на острова от моряци, които са смятали да ги използват за храна. За тяхно щастие обаче, моряците така и не се върнали и в момента единствената тревога на животните е с какво самите те ще се хранят. По-умните прасенца са разбрали къде яхтите изхвърлят излишната храна и често плуват до там за прехраната си.

Къде ще прекарате лято 2017? Доверете се на изгодни оферти за незабравима почивка!