Селин Дион е диагностицирана със синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите ѝ да се напрягат неконтролируемо. В крайна сметка страдащите от това заболяване се превръщат в "човешки статуи", тъй като постепенно блокират тялото в твърда позиция, като не могат да ходят или да говорят.

Въпреки че няма лечение за това състояние, съществуват методи за забавяне на прогресията, като Селин разкрива, че прави всичко възможно, за да сведе до минимум симптомите.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

 

54-годишната певица се обърна към феновете си в сълзлив пост в Инстаграм като разкри, че това я е принудило да отмени европейското си турне.

Тя сподели: "Здравейте на всички, съжалявам, че ми отне толкова време да се свържа с вас. Всички вие ми липсвате толкова много и нямам търпение да бъда на сцената и да говоря с вас лично."

"Както знаете, винаги съм била отворена книга и не бях готова да кажа нищо преди, но сега съм готова. Отдавна се занимавам с проблеми със здравето си и ми беше много трудно да се изправя пред предизвикателствата и да говоря за всичко, през което съм преминала."

"Наскоро ми поставиха диагноза за много рядко неврологично заболяване, наречено синдром на скования човек, което засяга 1 на милион души. Макар че все още изучаваме това рядко състояние, вече знаем, че именно то е причината за всички спазми, които имах."

Пожелаваме на Селин да се чувства добре и бързо да овладее състоянието, за да може отново да радва феновете си!