Ако на двама души им е писано да бъдат заедно, те ще намерят начин, независимо от всичко. Селин Дион и Рене Анжелил са доказателство, че сродни души съществуват и че 26-годишната разлика във възрастта не може да бъде пречка за любовта. Тази любовна история е едновременно вдъхновяваща и трогателна, истинско въплащение на фразата: „В болест и здраве, да те обичам и ценя, докато смъртта ни раздели“.

Селин среща Рене, когато е само на 12 години

След като чува гласа на Селин на касета, която един от братята й изпраща записа на 38-годишния известен музикален мениджър Рене Анжелил, Селин получава покана от него за прослушване в Квебек. От този момент Рене започва да управлява кариерата на Селин. Той дори ипотекира къщата си, за да финансира първия албум на певицата през 1981 г. Благодарение на смелия ход на Рене, днес Селен Дион е най-продаваният канадски звукозаписен изпълнител и най-продаваният френскоезичен изпълнител на всички времена.

Отначало пазят връзката си в тайна

Когато Селин е на 17 или 18 години, тя започва да вижда Рене по различен начин и развива романтични чувства към него. През нощта тя пъхвала снимка на бъдещия си съпруг Рене под възглавницата си, за да я скрие от майка си.
В автобиографията си певицата пише:

„Все по-малко можех да крия от себе си факта, че съм влюбена в Рене; имах всички симптоми. Бях влюбена в мъж, когото не можех да обичам, който не искаше да го обичам, който не искаше да ме обича.”

Селин и Рене работят и пътуват заедно. Един ден, когато са в Дъблин за конкурс за песен на Евровизия през 1988 г., вместо целувка за лека нощ по бузата, Рене я целува страстно, а по-късно споделя „Всичко се промени. ” В интервю, когато Селин беше попитана дали се е влюбвала в Рене тогава, тя разкри: „Бях влюбена много преди това“.
В продължение на няколко години връзката на Рене и Селин беше известна само на приятелите и семейството им, тъй като се страхуваха, че обществеността може да намери разликата им във възрастта от 26 години за неподходяща.

Майка й не одобрява Рене

Преди Селин Рене е женен два пъти и има три деца от предишните си бракове. През 1985 г., когато Селин е на около 17 години, той се развежда с втората си съпруга Ан-Мари Анжелил.
Когато Селин е на 19 години, тя разкрива на майка си, че изпитва романтични чувства към своя мениджър Рене. Първоначално тя е против и се опитва да разубеди дъщеря си. Но след като започват да се срещат, Рене успява да спечели любовта на 13-те братя и сестри на Селин и майка й.

Двойката се жени на пищна сватбена церемония през 1994 г.

На двадесет и петия рожден ден на Селин те се сгодяват. На 17 декември 1994 г. Селин и Рене си казват „Да“ в базиликата Нотр Дам в Монреал, Квебек. Светът на Селин е разтърсен, когато Рене е диагностициран с рак на гърлото. „Когато ти се случи нещо подобно, това те удря толкова силно“, споделя Селин в интервю по това време. „Но се почувствах много силна, защото си казах: „Рене има нужда от мен може би за първи път в живота си.“ След лечението Рене се възстановява напълно и двойката подновява сватбените си обети през 2000 г.

Двойката посреща първото си момченце след години опити и лечение

След много неуспешни опити за зачеване и две малки операции в клиника по репродуктивно здраве, през 2001 г. Селин и Рене посрещнаха първата радост в живота си - Рене-Шарл Анжелил. През 2010 г., след няколко процедури за ин витро оплождане, двойката приветства своите близнаци Еди и Нелсън.

Селин остава до съпруга си до последния му дъх

През 2013 г., преди участие на Селин, тя случайно се върнала в съблекалнята си, където видяла съпруга си да изглежда шокиран и съсипан. Тогава тя разбира, че Рене е говорил с лекаря си, че отново е изправен пред диагнозата рак на гърлото.
По време на болестта на Рене Селин се грижи за любимия си съпруг и прави всичко за него. Въпреки че Рене иска Селин да продължи да се появява на сцената, тя осъзна, че не може да прави и двете и си взе почивка от кариерата си, за да остане до него, до последния му дъх през 2016 г. В интервю за ABC Селин разкри за загубата си като каза:

„Не живея с него физически, но живея с него вътре в мен“.

Дион и Рене са женени 21 години

По време на брака си двойката премина през много трудности, но въпреки тях те спазиха обета „докато смъртта ни раздели“. В интервю Селин разкри тайната на трайния си брак:

„Комуникация. Това е ключово за брака, за децата, за всичко."