Двете любовни гълъбчета – Пенелопе Крус и Хавиер Бардем, имаха тайна сватба през 2010 г. на Бахамските острови. Точно като нея, те обичат да пазят връзката си далеч от медии и папараци и може би тъкмо това е причината доста рядко чуваме за тях в пространството.

Несъмнено двойката има голяма химия помежду си, както на екрана, така и в реалния живот. И да, двамата са безкрайно влюбени също както в първия ден. Въпреки че пазят връзката си в тайна, през годините е имало някои моменти, в които ни позволиха да надникнем отблизо в отношенията им. 

А ето и кои са 15-те така важни неща за любовта, от които можем да се поучим всички и благодарение на които те никога няма да се наложи да позвънят на бракоразводен адвокат. 

Прелестна целувка по челото

Целувката по челото е единственото нещо, което един мъж може да направи, за да ни накара да се чувстваме едновременно специални и в безопасност. Въпреки че се запознават през далечната 1992 г., те не започват връзката си веднага. Дори когато в Холивуд се появяват съмнения, че двамата са заедно, те отричат.

Двамата обаче бяха забелязани на Малдивите през октомври 2007 г. в деликатен момент, който беше всичко друго, но не и "приятелство между мъж  жена". От самото начало бе очевидно, че се случва нещо повече и когато снимката се появи, те нямаше как да отрекат. 

Двамата се обожават

Това със сигурност е част от магията на двойката и един от начините връзката им да остане във времето. Когато Хавиер говори за любовта им, той винаги е заявявал, че е "щастливо женен".

Те обичат да се грижат заедно за света

Околната среда е проблем, който е с огромно значение за двойката. Всички знаем опасността, пред която е изправена Земята поради изменението на климата и замърсяването. Хавиер и Пенелопе имат слабост към Антарктида и дори преди години актьорът бе там, за да помага доброволно на пингвини. Той работи с "Грийнпийс", за да направи документален филм за пингвините, чрез който да насочи вниманието на обществеността към тях. А всички знаем, че когато една двойка има обща слабост, това със сигурност помага да се поддържа огъня във връзката.

Преди всичко те са най-добри приятели

Най-дълготрайните връзки са тези, които са започнали като приятелство. Вече знаем, че двамата се познават много преди да започнат да се срещат, така че смело можем да твърдим, че първо са били приятели. 

Те пазят връзката си далеч от шума на медиите

Колкото и да обичаме да научаваме всичко за връзките на любимите звезди, все пак трябва да признаем, че много от знаменитостите, които правят връзката си публична, не са продължили много дълго заедно. В действителност не е нужно да знаем всичко за връзката на дадена двойка, за да оценим любовта им. Крус и Бардем не желаят да рискуват връзката и може би точно заради това са избрали да я опазят колкото се може по-далеч от медийното пространство. Двамата са женени от осем години, което със сигурност е много за Холивуд. Освен това имат две прекрасни деца.

Хавиер прави първата крачка 

По време на свое интервю той си спомня, че в началото не е бил сигурен дали да покани Пенелопе на среща. "Просто идеята да се срещна с известна дама не ми се нравеше някак", споделя той. "Въпреки това обаче, го направих и бях очарован, че именно тя бе жената, за която бях мечтал толкова дълго време", признава актьорът.

Двамата са пълни противоположности

Знаете какво казват, противоположностите се привличат и в този случай това е вярно. Хавиер казва, че едно от нещата, които обича най-много в Пенелопе, е нейната пламенна личност, за разлика от него. И въпреки, че обожава тази й страна, в началото е бил доста изплашен. в крайна сметка обаче, актьорът осъзнава, че търси именно това в своята бъдеща половинка и скача в дълбокото, без много да мисли. 

Те винаги се грижат един за друг

Когато става дума за Хавиер, той е истински джентълмен. Той е от мъжете, които ще държат вратата, докато жената до тях влиза. А за Пенелопе - той е най-силният мъж на света, за когото тя трябва да се грижи по всякакъв начин и да му дава всичко онова, от което се нуждае. 

Той е влюбен в нейната личност

Разбира се, в началото Хавиер признава, че се е страхувал от огнената й личност, но в крайна сметка, именно това е нещото, което той признава, че обича най-много в нея. "Страстта, която тя изпитва към живота, бе нещо, което никога до преди това не бях виждал в друга жена. Тя има това, което аз наричам любяща кръв. Страст към всичко." Колкото повече я опознава през годините, толкова повече Хавиер признава, че осъзнава, че се влюбва в нейната личност с всеки изминал миг. 

Тези двамата знаят как да се забавляват заедно

Нека си признаем - животът е труден и бракът не е изключение. Но ако двама души могат да се забавляват заедно, тогава те могат да бъдат страхотен екип. Когато има възходи и падения в една връзка, сигурният начин да ги преодолеете, е да не ги приемате твърде сериозно и да се научите как да погледнете на нещата от по-добрата им страна. Е, при Хавиер и Пенелопе явно нещата се получават повече от добре.

Те знаят как да балансират между работа и любов

Двамата актьори са участвали в няколко филма заедно, но златно правило е никога да не смесват работата с личния си живот. Работата по един от последните им филми "Да обичаш Пабло" е истинско доказателство за това. Самият Хавиер смята, че фактът, че работят заедно, ги е направил много по-силни и отдадени един на друг у дома. 

Те обичат да създават нови неща заедно

Много бракове и връзки на популярни личности приключват, защото двойката прекарва твърде много време далеч един от друг. Да, работата в Холивуд може да се окаче препъни камък за успешния брак. До момента Хавиер и Пенелопе са работили по три филма заедно и с нетърпение очакват да направят още. Бардем харесва факта, че двамата могат да творят заедно: "Една от радостите от това, което правим, е че творим заедно и можем да покажем най-доброто от себе си, което да бъде оценено и от друг. Винаги се отнасяме изключително отговорно по време на снимките, за да се уверим, че ще запазим тази радост и че ще продължаваме да създаваме и използваме въображението си за нови проекти."

Разбирателството е в основата

Когато става въпрос за съвместна работа, и двамата осъзнават, че екранната им връзка е много различна от тази вкъщи. Затова и двамата перфектно знаят как да разграничат двете, така че когато се приберат вкъщи, да не бъдат затрупани от всичко това, което се е случило през деня.

И двамата искат децата им да са колкото се може по-далеч от медиите 

Ако отворите техните профили в Инстаграм, ще видите, че те нямат почти никакви снимки заедно. Двамата смятат, че децата им трябва да растат с възможно най-голяма анонимност. Те не са първите звезди, които са заявявали това свое желание открито и в крайна сметка това е може би най-здравословното нещо за децата им.

Те живеят всеки един миг пълноценно

Влюбените актьори харесват идеята да остареят заедно и за тях възрастта никога не е била фактор за притеснение, осбено за Пенелопе, която твърди, че не разбира дамите, които крият годините си. Двамата с Хавиер обичат да живеят семпъл и много нормален живот, далеч от светлината на прожекторите и може би това е причината бракът им да е толкова силен през всички тези години. Много от нас, включително и други знаменитости, биха могли да научат много от тези двамата, нали?