Любовта е движещата сила в света. Често е силна и изпепеляваща, но за кратко. Впечатляващо е, когато станем свидетели красива романтична история като от приказките, която продължава десетилетия, а още по-впечатляващо е, когато и двамата влюбени са известни личности. Дейвид Боуи и Иман бяха двойка-мечта, чийто брак продължи 24 години, до смъртта на музиканта през 2016 г.

"В мигът, в който я зърнах, се влюбих в нея!"

Той има милиони продадени записи и незабравими роли във филми. Идол на няколко поколения със своето изкуство и неповторим стил. Тя е супермодел от Сомалия и през годините е била муза на някои от най-големите дизайнери в света.

Обединени в любовната магия с талант и слава, целият свят ги гледаше с очарование. Тяхната любовна приказка е започнала, когато рок идолът кани супермодела на небрежен, следобеден чай. Въпреки стремежът му да не покаже притеснение от срещата си с Иман, той е бил много нервен и думата
"чай" произволно е излезнала от устата му. Иман по-късно разказва, че той изобщо не е пил това, но в присъствието на такава жена до него, кой би могъл да го вини. Боуи се влюбва от пръв поглед в прекрасната Иман, макар да не можем да кажем същото за нея. Тя признава, че й трябват няколко месеца, за да разбере, че той е мъжът, с когото иска да прекара дните си. 

Живот, далеч от светлините на прожекторите

Заедно с дъщеря си Александрия Зара Джоунс, двойката водила нормален начин на живот, опитвайки се всячески да остане далеч от светлините на прожекторите и хорските очи. Любовта им се засилвала с времето. Музикалната легенда дори кръщава своята инструментална пиеса
"Абдулмаджид" на своята половинка. "Бихте си помислили, че брак между рок звезда и супермодел би било едно от най-великите неща в света. И ще сте прави!", споделя преди години Дейвид пред своята публика. 

Иман: "Все още усещам миризмата му и неговото присъствие"

Всичко изглежда перфектно и нерезрушимо до 2016 година, когато легендарният музикант губи живота си, 2 дни след рожденият си ден на 69 навършени години. Любовта на съпругата му Иман към покойният й съпруг обаче е все така силна дори 6 години след загубата му. Тя споделя, че все още усеща духа му, въпреки че не го вижда с очите си. Супермоделът, започва да се занимава със собствен бизнес, създавайки аромата "Love Memoir", за да запази завинаги любовта им жива. Тя признава, че след смъртта на съпругът й, тя носи неговият одеколон, за да й мирише на него. Вече няма да има нужда да го прави, тъй като може да използва "Love Memoir" и да носи споменът за вечната любов върху кожата си.

"Нямам търпение да се срещнем отново"

Двамата влюбени прекарват 26 незабравими години заедно и именно изпепеляващите чувства помежду им са движещата сила и до днес за супермодела. Иман признава пред широката публика, че Боуи е нейната истинска любов. Споменът за него е толкова силен, че тя дори твърди: "Той не е моят покоен съпруг, той е моят съпруг! Нямам търпение да се срещнем отново, любими!"