С 11 години брак зад гърба си, изглежда, че нищо не може да застрвръзка, която имат Харисън Форд и Калиста Флокхарт. Въпреки многото различия помежду си, холивудската двойка процъфтява в свят, където дълготрайните романси са рядък скъпоценен камък.

Любов, която процъфтява въпреки всичко

Когато Калиста и Харисън се срещат за първи път на Златния глобус през 2002 г., актрисата разлива питието си върху него 20 минути след началото на разговора им. Може би именно този малък инцидент помага да се разчупи ледът помежду им. По това време актьортът е разведен вече два пъти и е баща на 4 деца. Тя пък е самотна майка на току-що осиновено момченце.

Той е нейното сладко „малко момче“, въпреки че е с 22 години по-голям от нея

22-годишната разлика във възрастта е една от „големите“ разлики между двойката. Но изглежда, че възрастта наистина е само число, когато става дума за любовта. След като в интервю от 2003 г. Калиста казва, че разликата във възрастта „не я притеснява“, тя дори признава, че „продължава да забравя, че той е с 22 години по-възрастен“ от нея и добавя, че „прилича на малко момче" и е по-сладък, отколкото красив сутрин.

Споделянето на живота заедно означава и споделяне на домакинска работа

Форд е запален фен на авиацията и не е никак далеч от търсещия приключения супергерой, който е свикнал да играе на големия екран. Въпреки хобито му в открито обаче, Харисън напълно осъзнава факта, че да бъдеш с половинката си включва и това да помагаш вкъщи. Веднъж дори актьорът се пошегува и каза, че ще лети, ще ходи в гората или ще кара планинското си колело, само ако първо завърши задълженията, определени от съпругата му.

Калиста винаги е казвала, че актьорът е предан баща на техния осиновен син Лиъм. В свое интервю през 2003 г. Форд спомена, че е имал много опит със смяната на пелените, след като е отгледал 4 деца преди Лиъм: „Просто съм добър в смяната на памперси. Няма смисъл да оставяме това преживяване на вятъра, когато мога да го свърша за скунди, при това перфектно.”

Мълчанието е печелившият трик за щастлива връзка

Известно е, че актьорът не е от най-разговорливите, що се отнася до личния живот и предпочита да го пази далеч от светлините на прожекторите. Но когато преди време го питат за тайната зад стабилния му брак, той дава доста кратък и ясен съвет: "Не говорете... Просто кимнете с глава."

Изглежда, че мълчанието е печеливш златен билет, който той използва не само в професионалния си живот, но и когато става въпрос за собствената си връзка.