Харисън Форд е една от най-резервираните холивудски звезди, за които споделянето на каквато и да било информация от личния живот е тема табу. Актьорът и съпругата му Калиста Флокхарт имат 21 години щастлив брак зад гърба си, а тайната зад него е съвсем простичка.

Началото на една приказка за любовта 

Тяхната любовна приказка започва през една нощ на 2002 г. на наградите Златен глобус, когато Форд се запознава с актрисата от хитовия сериал „Али Макбийл“. Двамата започват да се виждат, докато актьорът все още е женен за Мелиса Матисън. През 2009 г. твърдо убеден, че Калиста е жената на живота му, Харисън й предлага брак навръх Свети Валентин. Сватбата се състои година по-късно, на 15 септември 2010 г. в Ню Мексико. Оттогава двамата са неразделни и се наслаждават пълноценно на времето си един с друг.

По време на двете десетилетия заедно двойката има и своите победи, и своите падения, радва се на живота си заедно и прекарва време с детето си - осиновеният през 2001 г. син на Калиста Лиъм. 

Трудностите застигат и звездите

През 2015 г. се случва сериозен инцидент със самолетна катастрофа, която се оказва почти фатална  за Форд, който сам пилотира самолета. След инцидента Форд казва: „Жена ми, която е прекрасна дама, разбира страстта ми към авиацията, разбира какво означава за мен и лети с мен и до днес. Тя винаги е до мен и ме подкрепя!" Именно това разбиране и безусловна подкрепа, съчетани със способността на Флокхарт да не обръща никакво внимание на критиците по техен адрес и да не съди съпруга си за грешките му в миналото, стоят в основата на здравата им връзка. 

И докато все още се намират хора, които определят разликата във връзката им от 22 години като огромна и със сигурност водеща до раздяла все някога, двамата актьори уверяват, че това няма как да се случи и са по-щастливи от всякога.

Но каква е тайната на успешния им брак?

„Истината е, че понякога се чувствам много по-възрастна от Харисън“, казва в свое интервю преди години актрисата. „Харесва ми начина, по който изглежда рано сутрин. Толкова е сладък. Прилича ми на малко момче", добавя тя. Форд също не показва никакви притеснения относно разликата в годините им и това да стане баща за пети път, приемайки като свой роден сина на Флокхарт. „През уикендите правя всичко, което Калиста и Лиъм искат. Няколко часа в неделя сутрин, за да караме велосипеди или да отидем на поход? Няма проблем. Наскоро дори правихме къщичка за птици със сина ми." 

Попитан каква е тайната зад успешния им брак в интервю за Prade, актьорът с усмивка на лице казва шеговито "Не говорете. Просто кимнете с глава." За Калиста пък разковничето се крие в смеха. „Двамата с Харисън се смеем постоянно. Хуморът е всичко за мен и винаги се опитваме да се фокусираме върху позитивната страна на нещата, каквито и да са те“, споделя звездата. 

Фокусирайки се върху любовта си, а не върху чужди външни гласове, в годините те успяха да вложат цялата си енергия в изграждането на силна основа и подхранването на връзка, която успява да издържи изпитанията на времето. Тяхната любовна история е истински ценен урок за това как никога не бива да съдиш книгата по корицата й, а винаги да се осланяш на сърцето си.