Дженифър Конъли и Пол Бетани имат 18-годишен брак зад гърба си, което ги прави сред малцината щастливци в Холивуд. Въпреки че и двамата са родом от различни континенти - Конъли е родена в Ню Йорк, а Бетани в Лондон, бракът им е стабилен и успешен. Самата Дженифър определя съпруга си като „много по-отстъпчив”, а себе си „като по-доминиращата” във връзката им. Но каква е тайната, която направи така, че любовта им да устои наударите на времето?

Двамата се срещат на снимачната площадка

Пол и Дженифър се запознават няколко години преди да започнат своите интимни отношения. И двамата участват в "Красив ум" от 2001 г., за който Дженифър Конъли печели Оскар за най-добра поддържаща женска роля през 2002 г. По това време всеки от тях има други връзки и както самата актриса заявява пред Evening Standard, те по-добре от всеки са знаели, че да се забъркаш в афера на снимачната площадка не е никак добра идея. Така, вместо да се оплетат в мрежите на любовта, двамата правят нещата по старомоден начин: просто започват да разговарят и да се чуват като приятели. За този период Конъли си спомня: "Мислех си:" Хм, той е наистина добър”, докато Бетани е много по-директен, отбелязвайки „Никога преди не съм бил толкова близък с някоя жена, при това толкова красива“. Много скоро обаче, съдбата се намесва и актьорите се срещат на наградите BAFTA през 2002 г., когато започва и връзката им.

Дженифър е истинската любов на Пол 

Пол Бетани никога не е крил, че е харесвал Дженифър от мига, в който я е видял да играе в „Имало едно време в Америка“, когато тя е само на 14 години, но в "Лабиринт" той осъзнава, че наистина е пленен от нея. Актьорът предлага брак на Конъли след двудневно издирване по телефона, без дори да са имали първа среща преди това. "Разбрах, че съм влюбен в нея. Затова най-накрая я потърсих по телефона и й казах: "Идвам и искам да се оженим", спомня си Пол. И това наистина се случи, а никога преди това не бяхме излизали!". Бетани добавя, че веднага след разговора им е отлетял от Обединеното кралство до Ню Йорк, а останалото е просто любов...

Пол казва за живота си с Дженифър, че е "най-големият подарък"

Причината е, че когато актьорът е само на 16, той губи по-малкото си братче, 8-годишният Матю. Това отваря черна страница в живота на Пол, който посяга към наркотиците. По-късно пред The Guardian, Бетани споделя, че именно смъртта на брат му го е направила „невротичен родител“, но и че също така животът със семейството му и Дженифър са му помогнали да осъзнае, че „има и огромен дар, който идва от това, въпреки крехкостта на живота, който е така несигурен". 

Двамата се женят в Шотландия през 2003 г.

След като Пол Бетани и Дженифър Конъли решават да направят нещата официални, те стигат докрай. През годините двойката не е говорила много за сватбения си ден, но в едно от редките си интервюта самата Конъли споделя, че и двамата с Пол са "старомодни". Тя отбелязва, че и двамата са се споразумели за типа сватба, която искат: "Отидохме в Шотландия и се оженихме в къща, която наехме близо до Единбург, а на церемонията имаше около 10-тина души. Беше дъждовна шотландска прекрасна зима." „Никога не съм била по-щастлив в личния си живот и усетих, че нещата най-накрая си паснаха с Пол", разказва тя. 

Двамата с Пол имат 3 деца - от връзката си с фотографа Дейвид Дуган тя има син Кай, а от брака с Пол - син Стелан и дъщеря Агнес Ларк. "Всички те са толкова необикновени деца. И са страхотни заедно. Никога не се карат. Те се грижат един за друг. И се обичат много", споделя Бетани. 

Относно връзката си с красивата Дженифър, Пол многократно е казвал, че именно бракът му го е „спасил“. И наистина, когато става дума за съпрузи, които обичат да се изказват поетично за жените си, Пол несъмнено е един от най-добрите. „Всичко, което мога да ви кажа, е, че мисля, че децата ми и бракът ми ме спасиха. Съпругата и децата ми помогнаха да осъзная какво наистина има значение в живота и какво не. Вярвам, че изкушенията в Холивуд не представляват голям интерес нито за Дженифър, нито за мен. Ние обичаме да работим и да играем, но честно казано, не толкова, колкото обичаме спокойния и тих живот с нашите деца“, казва Бетани.