На 22 август навлизаме в сезона на зодия Дева, като това става в края на Слънцето в Лъв. За някои това може да означава изчерпване на енергията. За други освежаващата вибрация на Слънцето в Дева е много по-директна и фокусирана. Чувстваме се така, сякаш най-накрая сме разбрали какво да правим с цялата тази енергия.

Лъвът може да е увеличил нуждата ни от внимание, но също така ни е оставил чувство на неудовлетвореност и готовност за повече. Девата идва, за да събере парчетата и да ни насочи към успеха. Девата е труден знак и влиянието му може да бъде както великолепно, така и опасно. Опасно, защото през този период сме склонни да бъдем твърде придирчиви, което ни позволява да казваме това, което ни е на ума, когато може би трябва да го запазим за себе си.

Великолепната част на Девата е, че тя ни насърчава да бъдем социални, подредени и добре планирани. Не искаме да правим грешки и не искаме да губим ценното си време. Това е сезонът, в който сме строги към себе си и към другите, а това може да бъде нещо чудесно или ужасно, в зависимост от начина, по който го правим.

Друго чудесно свойство, което ще получим от Слънцето в Дева е, че ако сме отлагали нещо, вече няма да оставим това нещо да отива на вятъра, а ще се погрижим за него. Всъщност ще се погрижим за всички свои неизпълнени дейности. Искаме да довършим започнатото и ще го направим. Не си даваме възможност да се провалим или да мързелуваме. Това е сезон на активност, планове и на постижения.

Ето как сезонът на Дева се отразява на взаимоотношенията на всеки зодиакален знак от 22 август до 22 септември:

Овен

Това е добро време да се захванете с нещо, което ви харесва да правите, и да покажете на света, че можете да се придържате към плана докато го завършите. Вие сте буйни и ентусиазирани по отношение на всичко. Вашата страст се прелива във всичко, което правите, докато не се разсеете. Тогава спокойно можете да пуснете това, с което се занимавате, и да се заемете с нещо ново. С настъпването на Дева вашият знак не само ще може да се концентрира по-усилено върху започнатото, но и ще може да доведе всичко, което правите, до край, а това ще ви направи много щастливи.

Телец

Тъй като сезонът на Девата е склонен да въздейства на интелектуалните желания на хората, няма да можете да избегнете призива за повече знания, повече книги, повече учене. Това е сезонът, в който вземате решение и го изпълнявате, т.е. ако сте решили да промените живота си по някакъв начин, ще го направите, като потърсите подходящи източници за това как да осъществите тази промяна. През това време не просто говорите за плановете си. Вие сте мотивирани, планирате действия и сезонът на Дева абсолютно ще извади на показ най-доброто от вас.

Близнаци

Девата работи върху чувството ви за подреденост и организираност, а във вашия случай, Близнаци, ще откриете, че работите най-добре, когато знаете, че всичко е на мястото си. Това се отнася в пълна сила и за хората в живота си. Сега е времето да направите преглед на отношенията си и да приключите онези, които смятате, че ви носят повече негативни, отколкото позитивни емоции.

Рак

Един от ефектите на Слънцето в Дева върху вашия знак, Раци, е, че то ще ви накара да се чувствате много добре, когато "правите неща". Макар да звучи неясно, всъщност това е точно онова, което обичате да правите: да се занимавате с неща. Занаяти, приятели, вечери навън, просто да участвате. Цялата трескава енергия, която идва с Девата, е нещо, което сте в състояние да претворите като забавление с приятели и много, много планове за бъдещето. Това е много добро време за вас и ще се радвате на ползите, които Девата ви носи.

Лъв

Ако ви е било трудно с хората, не се страхувайте, тъй като през сезона на Девата фокусът няма да е насочен към хората, а по-скоро ще се наблегне на правенето на пари и на личния ви успех. Възможно е да сте стигнали до този извод в края на сезона на Лъва. Не сте получили това, което сте искали от хората, от които сте зависели, и затова се насочвате към финансова изгода, а както изглежда, сезонът на Дева ще ви донесе невероятен успех в това отношение.

Дева

Слънчевото ви завръщане е като завръщане у дома, Деви, тъй като с удоволствие се отърсвате от прекомерното влияние на Лъва. През този месец получавате способността да осмислите живота си и начина, по който правите нещата. Прекарахте твърде много време, приемайки всичко, което ви е било поднесено, особено в работните ситуации. Чувствали сте се недооценени и сега, когато отново сте в силата си, се чувствате уверени, че можете да се впуснете в по-голяма, по-ярка територия. Очаквайте през следващия месец да започне процес на голяма промяна в работата.

Везни

Девата поставя много неща на място за вас. Като основно влияние ще правите това, което ви подхожда най-добре: да се оттегляте и да планирате. През сезона на Дева не сте социална пеперуда. Всъщност той ви вдъхновява да останете вкъщи в тишина, където можете да мислите и да правите плановете си за бъдещето. Не дължите на никого времето или присъствието си и през това време ще посягате към интересна информация за самопомощ и грижа за себе си. Време е да се погрижите за себе си.

Скорпион

С отминаването на лятото идва и сезонът на Девите, което ви вдъхновява да се възползвате от останалите летни забавления, доколкото можете. Все още не сте готови да се захванете за работа, искате да се забавлявате и се случва така, че Девата разкрива най-доброто от вашата личност, което ви прави много търсени за излизания и празненства. Девата разкрива вашата изключително социална страна и ви поставя в центъра на партита и забавни събития. Наслаждавайте се на това, докато можете, Скорпиони.

Стрелец

Аналитичната ви страна се активизира по време на Слънцето в Дева и ви помага да погледнете живота си така, че да можете да направите корекции, така да се каже. Това, което изглежда най-интересно за вас през този сезон, е кариерата ви. Нещо се е променило или надградило. Виждате работата си като ваша радост и не можете да не се чувствате благодарни, че толкова много обичате работата си. Прави сте: през този сезон ще започнете да се наслаждавате на работата си толкова много, че накрая тя ще стане като старото клише: "Обичай това, което правиш, и никога няма да ти се налага да работиш в живота си". Ето как Девата работи във вашия свят, Стрелци.

Козирог

Девата ви кара да осъзнаете всички неща в живота, които смятате, че сте пропуснали през последните няколко месеца. Забравили сте как да се отпуснете и макар че енергията на Девата е всичко друго, но не и релаксираща, тя знае как да накара човек да се съсредоточи, което помага да вземете трескавата енергия и да я насочите към нещо, което ще ви бъде интересно. Този сезон ще ви върне към ролята на човек, който чете книги за удоволствие. Не всичко е работа, работа, работа, Козирог, и този месец ще намерите много удоволствие в простите, творчески неща.

Водолей

Никога не сте били от хората, които слушат какво да правят другите, и това няма да се промени по време на сезона на Девата, а всъщност може да се окаже, че през това време сте още по-ексцентрични и вярвате в себе си. Чувствате се особено силни по време на Слънцето в Дева. Също така сте в състояние да видите какво ви е задържало, а неща като обиди или привързаност към миналото са тези, от които ще работите, за да се отървете през този период. По време на Слънцето в Дева ще има много моменти от типа "Крайно време е".

Риби

Слънцето в Дева означава, че ще възстановите контактите си със стари приятели и ще създадете нови познанства в бизнеса и в романтиката. Сякаш приключвате с лятото и се подготвяте за есенния сезон, като се запасявате с приятели и надеждни хора. Искате да знаете кой е на ваша страна и кой не, и до края на месеца ще разберете всичко, което ви е необходимо. Обичате усещането, което ви дава организационната страна на Девата, тъй като тя ви помага да се концентрирате и да свършите нещата, които искате.