Шакира е една от любимите певици в музикалната индустрия. По произход е от Колумбия, но успя да завладее целия свят със специфичния си глас и невероятните си танцови движения.

Съпругът ѝ - испанецът Жерар Пике, пък успява да завладее сърцата на футболните фенове с играта си за отбора на Барселона.

Какво е общото между тях? Двамата са една от най-известните звездни двойки. Те са родени на една и съща дата - 2 февруари, но с десет години разлика. И то в полза на Шакира. Тя е по-голяма от съпруга си, но това не пречи на любовта им.

А знаете ли къде всъщност пламва страстта между двамата? Ето каква е историята им:

Както всички звездни двойки и Пике и Шакира се запознат по време на работа.

Испанският футболист взима участие в снимките на култовата песен на колумбийската певица "Waka Waka (This Time for Africa)", която бе избрана за химн на световното първенство по футбол през 2010 година.

Оказва се, че Пике е този, който прави първата стъпка. Той споделя, че се е влюбил в певицата от пръв поглед и след записа на клипа отишъл при нея със следното изречение:

"Ще спечеля това Световно първенство, защото бих искал да те видя в края на турнира и да те поканя на романтичен вечеря".

И той спази обещанието си. Успя да спечели Световното с националния отбор на Испания и отнесе вкъщи не само трофея от турнира.

Днес двойката е заедно вече 10 години и има две деца - Милан и Саша.