Плюшените играчки са най-добрите приятели на всяко дете. То може да им сподели най-големите си мечти и тайни, без да се притеснява, че мама ще разбере за белята, която е направило предишния ден. Плюшките го пазят от кошмарите и страшната съседка от долния етаж, а най-хубавото е, че те са негови партньори в игрите и ученето.

Оказва се, че сладките играчки могат да бъдат много полезни, когато става въпрос за възпитание и развитие. Например, те могат да са във формата на плодове и зеленчуци и да помогнат на родителите да обяснят на малчуганите защо е хубаво да хапват салати и полезни храни.

Има и други начини, по които плюшените играчки могат да помогнат:

Те осигуряват комфорт на малкото ви съкровище

Може би най-очевидната функция на плюшените играчки е да облекчи безпокойството. Независимо от това защо едно детенце плаче, видът на любимия им плюшен морков може да го успокои на мига. Благодарение на това умение, играчките помагат на децата да се научат да се утешават сами и да станат независими по-бързо.

За едно бебенце пък светът може да бъде едно голямо и страшно място, пълно с бърборещи лелички и досадни роднини. Плюшените играчки ще го успокоят и ще му помогнат да различава цветовете и формите. Сладка червена ягодка би успокоила всеки, а едно малко дете ще намери за изключително забавно да си представи как сладкият плод говори с гласа на баба му.

Играчките помагат за развитието на социалните умения

Плюшените приятели развиват въображението на децата. Играта с тях включва преструвки, имитации и разговори. Едно дете може да се престори на плод или зеленчук и да се „държи“ като такъв. 

След часове игри и преструвки с плюшените си дружки, малчуганите ще умеят да задават много повече въпроси от обикновено и ще изучават света и хората около тях много по-лесно.

Плюшките могат да помогнат и за намирането на нови приятели. Все пак притежанието на плюшен банан определено прави едно детенце по-интересна компания.

Те насърчават езиковото развитие

Плюшените играчки са отличен помощник в ученето на нови думички. Обяснявайки основни неща за пухкавото приятелче на детето ви, то ще научи важни факти. По забавен и оригинален начин можете да обясните, че чушката е „зелена“, „червена“, „зеленчук“ и каквото още искате. Детенцето ще може да натрупа запас от весели думички, които ще използва гордо, тъй като ги е научило по време на игра с плюшения си приятел.

Плюшките помагат на децата да се научат на състрадателност и съпричастност

Да дадете на детето си да се грижи за плюшен приятел е изключително полезно, тъй като ще го научите от малко на грижа за другите. То ще научи, че всички около него се нуждаят от състрадание и съпричастност и ще знае, че трябва да се държи добре и да се грижи правилно за приятелчето си.

Често използването на плюшени играчки помага на детенцето да започне да се грижи и за реалните неща, които изобразява тяхната играчка. Така то от малко ще знае, че крушата трябва да се полива, ягодката трябва да се обере, патладжанът да се откъсне и много други.

Най-хубавото е, че от 2 до 29 септември в Lidl можете да откриете цяла банда плюшени играчки под формата на плодове и зеленчуци. Игрите могат да започнат!