Плюшените играчки са най-голямото забавление за децата!

Те помагат на всеки малчуган да развие въображението си и го пазят от чудовищата в тъмното. Играчките са неразделна част от детството, независимо че никой родител не се радва да отиде на ресторант с огромна плюшена играчка или на почивка с багажник, пълен с плюшките на сладкото си съкровище.

Но знаете ли, че благодарение на десетките плюшени приятели на децата ви, те могат да научат куп полезни и здравословни за тях уроци? Под формата на игри малчуганите могат да се запознаят с полезните витамини в плодовете и зеленчуците, като през това време ще се забавляват с приятелите си.

Ето защо сме подготвили 5 забавни и полезни игри, които ще помогнат на децата ви да гледат с други очи на плодовете и зеленчуците:

Осинови плюшка

С тази закачлива игра ще научите децата си да се грижат за плодовете и зеленчуците. Така те ще знаят подробности за тях, които иначе биха научили като много по-големи.

Съберете плюшките в една кошница и сложете надпис „Осинови плюшена играчка за седмица“. Така вашите съкровища от малки ще научат колко полезни са плодовете и зеленчуците.

Не е нужно наистина да поливат плюшените растения или да ги засаждат (не трябва да страдат невинни плюшки), но ще бъде забавно за тях и ще се чувстват пораснали и отговорни.

Надбягване с плюшени играчки

Няма нищо по-забавно от надбягването за награди, особено ако са включени плюшени играчки! 

Разделете дечицата на два отбора и струпайте купчина плюшки на земята в другия край на стаята. След като дадете сигнал, по едно дете от отбор трябва да изтича бързо до играчките и да яхне една от тях. Галопирайки с нея, трябва да се върне при отбора си и да предаде щафетата на следващото дете, което трябва да изтича до купа с плюшени приятели и също да грабне една.

Самата идея някой да яхне картоф или ягода, ще накара децата да се влюбят в играта.

Криеница с плюшени играчки

Тази игра може да играете както само вие и детето ви, така и на рожден ден или детско парти.

Може да кръстите играта по странен и забавен начин – "Намери голямата розова ягода", "Намери синия патладжан". Зависи от играчката, която ще използвате.

Скрийте някъде у вас някоя плюшена играчка и обявете на децата, че ще получат невероятна награда, ако я намерят. Задайте време и предизвикайте децата да намерят конкретната играчка за 15 минути. Така ще можете да им организирате истинско забавление и да развиете спортния им дух, а вие ще имате време да си починете от лудницата на детските рождени дни. 

Ако играчката е картоф, можете да им подарите реалния зеленчук, приготвен по любима рецепта - картофени кюфтенца, задушени картофи и други. За другите плодове и зеленчуци можете да предложите бананов сплит, чушки със сирене, ягоди с кисело мляко и каквото друго ви хрумне.

Щом е награда, детето ще изяде ястието и ще заобича здравословната храна.

Играта „Замръзни“ с плюшени играчки

Играта е подобна на класическата, но в нея са включени вихрени танци и плюшени сладури.

Пуснете любими детски песни и съберете всички дечица около вас. Обяснете им, че трябва да танцуват щуро и в момента, в който извикате „Замръзни!“, трябва да спрат в позата, която са заели. Но не забравяйте за плюшените приятели! Включете една или две от тях и добавете важно условие: играчката трябва да се предава между децата, сякаш е направена от огън и пари - колкото по-бързо я предадат на друг, толкова по-добре за тях. Когато им кажете да замръзнат и играчката е в някое дете, то "изгаря" и трябва да изчака играта да свърши, за да се включи отново.

Играта „Познай кой съм“

С тази игра ще развиете актьорските умения на детето си и ще им осигурите невероятно забавление.

Съберете в една кошница няколко плюшки и я сложете на скрито място. После съберете децата близо до него. Всяко от тях трябва да отиде при кошницата и възможно най-потайно да си избере играчка, без другите да го видят. После трябва да обясни на останалите какво му се е паднало и то само с жестове. Представете си колко забавно ще бъде да се обясни банан, картоф и морков!

Всички тези игри ще ви помогнат да прекарвате още по-забавно времето си с децата си и да ги научите на важни уроци, които иначе биха им се сторили скучни.

Най-хубавото е, че от 2 до 29 септември в Lidl можете да откриете цяла банда плюшени играчки под формата на плодове и зеленчуци.