Дебели дрехи, уютни вечери у дома, топли напитки и много нови емоции – есента официално е тук и ежедневно ни напомня, че студените дни предстоят. Всичко това звучи прекрасно, нали? Да, но промяната на времето има някои недостатъци.

Признавам, че не съм голям почитател на този период от годината, защото точно това е времето, в което кожата ми напомня колко точно суха може да бъде. Знам, че мразовитите дни се усещат отлично от кожата на лицето ми, която става опъната и се нуждае от допълнителна грижа, за да се почувства отново добре.

Смесена кожа през лятото и суха през зимата. Звучи ли ви познато? Сигурна съм, че много от вас определят кожата си точно по този начин и са в непрестанно търсене на правилните продукти, които ще ѝ дадат всичко, от което тя се нуждае. Разбира се, аз не съм изключение и винаги се надявам, че новият продукт, който ще пробвам, ще направи лицето ми сияйно, хидратирано и добре изглеждащо. Трудна задача, нали?

Добрата новина е, че с помощта на френската дермокозметика SVR и Dama.bg открих спасителите за кожата ми, които ѝ дават всичко, от което се нуждае. Серията на SVR Hydraliane се оказа спасителният пояс, от който се нуждаех не само през по-топлите, но и през студените месеци.

Грижата за кожата ми започва, а и завършва със SVR Hydraliane Essence Хидратиращ концентрат. Използвам го след измиване на лицето, но преди нанасяне на крема. В началото се притеснявах, че концентратът ще утежни кожата ми и ще се усеща лепкаво, но бях изключително приятно изненадана, когато продуктът попи веднага в кожата, без да оставя каквото и да било мазно усещане.

Опаковката на SVR Hydraliane Essence Хидратиращ концентрат е 200 мл, които свършват мнооого бавно. Аз нанасям концентрата с пръсти, макар и мнозина да твърдят, че с памучен тампон е по-лесно. Основното ми опасение беше дали ще успея да контролирам продукта, за да не изтече прекалено голямо количество, но се оказа, че всичко става лесно и удобно.

Hydraliane Essence Хидратиращ концентрат е приятно допълнение към грижата за кожата ми и по-скоро допълнителна хидратация, която определено намери трайно място в сърцето и на тоалетката ми.

Грижата ми за кожата продължава с... крем, разбира се. Тук отново заложих на продукт от хидратиращата серия на SVR, а именно на Hydraliane Legere. Кремът е стандартните 40 мл и идва в симпатична и удобна опаковка. Първото ми впечатление беше, че изискванията ми от хигиенна гледна точка са спазени, защото не съм почитател на кремовете в бурканчета, в които се бърка с пръсти. А второто впечатление – то беше, че кожата ми се почувства прекрасно само минутка след нанасянето на крема.

SVR Hydraliane Legere е лекият крем от хидратиращата серия, който използвах през топлите месеци. Освен необходимата хидратация, той се представи много добре и като основа за грим. Кожата ми не лъщеше, не се омазняваше допълнително и фон дьо тенът ми издържаше непокътнат през целия ден.

Но лятото свърши и трябваше да потърся заместител на лекия вариант от Hydraliane серията. В този случай рискувах и реших просто да премина от лек към крем с по-богата текстура. Не сгреших. SVR Hydraliane Riche оправда очакванията ми, като предостави на кожата ми допълнителна доза хидратация в студа.

Опаковката на Hydraliane Riche е същата и като на лекия крем – 40 мл, удобна и практична. Но какво е действието му? Кожата на лицето ми се чувства прекрасно, откакто го използвам. Обичайното усещане за сухота и опъване изчезнаха.

През последните няколко седмици започнах да използвам крема не само сутрин, но и вечер. Всяка сутрин се събуждам с „напомпана“ кожа, която няма обичайните сухи участъци, но не е и мазна.

Как се представя Hydraliane Riche като основа за грим? Отлично! Нямам затруднения с нанасянето на коректор и фон дьо тен, а през деня кожата ми не е покрита с излишен себум.

Смело мога да заявя, че Hydraliane серията на SVR даде много на кожата ми и съм ѝ изключително благодарна. Обичайно сухата ми кожа вече се чувства с „утолена жажда“ и промяната в нея е не само осезаема, но и видима.

Автор: My Make Up Starlets