Лятото е тук и е време за дълги релаксиращи дни на плажа, където да се радваме на слънцето заедно с приятелите си. Всички искаме да имаме красив и равномерен тен, който да подчертае извивките на тялото ни и да ни превърнем в елегантни русалки със слънчев загар.  

Знаем, че слънцето е полезно за нас, тъй като ни помага да си набавяме важния витамин D, но също така слънчевите лъчи могат да бъдат вредни за нас и за кожата ни.

През последните години слънчевата светлина става все по-силна и все по-агресивна и може да предизвика редица проблеми, ако не знаем как да се защитим.

Един от тях са появата на пигментни петна по лицето ни.

Това означава, че мечтата ни да имаме красив и нежен тен се превръща в кошмар за кожата ни и лоши летни спомени.

За да предотвратим тези неприятности, сме ви подготвили пет лесни начина да защитим кожата си от появата на пигментни петна и да я поддържаме свежа и хидратирана през цялото лято:

Маска за лице с мед и авокадо

Като естествен овлажнител, медът помага да се поддържа хидратацията в кожата, а антибактериалните му свойства и антиоксидантите го правят задължителен при борбата с петната по лицето. Когато се комбинира с авокадо, то увеличава влагата и забавя стареенето на кожата. 

Съставки:

  • 2-3 броя авокадо
  • 1/4 чаена чаша мед

Инструкции:

1. Нарежете авокадото на дребно

2. Намачкайте го в купа със среден размер и добавете меда

3. Бъркайте сместа, докато стане гладка и еднородна

Нанесете с ръце и оставете да действа за 15 минути и след това отмийте с хладка вода.

Скраб за устни със захар

Макар че захарта обикновено се използва за премахване на мъртвата кожа, се оказва, че е и отличен избор при борбата с хиперпигментацията. Освен това захарта запазва влагата в кожата. Най-добре е да се използва кафява рафинирана захар, тъй като е по-дребна и няма да нарани устните ни.

Съставки:

  • 1 с.л. органично кокосово масло
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. мед

Инструкции:

1. В купа разбъркайте кокосовото масло с 1 с.л. мед, докато се получи плътна и гладка консистенция.

2. Добавете захарта и разбърквайте, докато се получи смес, подобна на паста. Регулирайте количеството захар, за да постигнете желаната консистенция на скраб.

Преди всяка употреба почистете устните си и оставете скраба на стайна температура, за да се разтопи. Нанесете желаното количество на устните си с кръгови движения. Оставете го да престои 1-2 минути и след това го отстранете с топла кърпа.

Маска за лице с чай матча

Зеленият чай матча е едно от най-добрите домашни средства при слънчеви изгаряния. То успокоява раздразнената кожа, доставя необходимата доза хидратация и намалява появата на петна по кожата.

Съставки:

  • 1 ч.л. мароканска глина, известна още като червена глина
  • 1 ч.л. чай матча на прах
  • 1 ч.л. кокосово мляко на прах
  • 1 ч.л. кисело мляко или кокосово кисело мляко

Инструкции:

1. Добавете прахообразните съставки в малка купа;

2. Добавяйте по малко кисело мляко, докато направите паста.

Нанесете сместа върху чиста, влажна кожа. Оставете я за 15 до 20 минути и я отмийте с топла вода.

Маска за лице с овесена каша

Зърната на овесената каша успокояват сухата кожа и помагат при слънчеви изгаряния, ухапвания от насекоми и дори екземи. Когато се съчетаят с някои други съставки, те създават смес, която подхранва кожата и я защитава от появата на петна.

Съставки:

  • 3 ч.л. овес или овесена каша
  • 1 ч.л. бадемово или обикновено мляко (леко затоплено)
  • 1 ч. л. розова вода
  • 1 ч. л. обикновено или кокосово кисело мляко

Инструкции:

1. Смесете кашата със затопленото мляко

2. Разбъркайте, докато се образува гъста паста

3. Смесете с розовата вода и киселото мляко

Нанесете маската върху чиста, влажна кожа, включително по деколтето или шията. Оставете да действа за 15 до 30 минути и я изплакнете добре с хладка вода.

Слънцезащитен флиуд с висок фактор

Един от най-сигурните начини за качествена защита от слънцето е използването на слънцезащитни продукти. Разбира се, от важно значение е грижата за кожата след излагане на слънце, но мерките, които взимаме преди това са задължителни.

Точно затова Eucerin създаде комплексна слънцезащита, която предпазва кожата както от изгаряне, така и от появата на пигментни петна.

Pigment Control Слънцезащитен флуид SPF 50+ с Advanced Spectral Technology съдържа активни съставки, които доказано адресират специфични потребности на кожата като хиперпигментация.

Освен това той защитава кожата на лицето от урежданията, които причиняват все по-силните слънчеви лъчи, използвайки новата, патентована активна съставка Thiamidol. Тя атакува хиперпигментацията и намалява тъмните петна.

 
Редовната употреба на Pigment Control Слънцезащитен флуид SPF 50+ помага в борба с хиперпигментацията и появата на петна, като ни дава надеждна защита от слънцето с клинично доказани резултати.
 

Време е да обявим и тримата късметлии, които спечелиха комплект детски слънцезащитен спрей-помпа Sensitive Protect SPF 50+ 300мл и Sun Fluid Pigment Control SPF 50+ 50 мл от играта на Eucerin. Победителите в играта са: Росица Костадинова, Гергана Димова и Габриела Иванова Костадинова. Честито!

С качествена грижа за кожата на лицето си осигуряваме едно безгрижно лято с незабравими морски спомени.