Снежен пейзаж, ниски температури и много време, прекарано у дома - зимата има своя чар. Това е сезонът, когато ни се струва, че имаме най-много време за себе си и за любимите ни хора. Но студените месеци са времето, когато трябва да помислим не само за топлия уют, но и за доброто състояние на кожата.

За никого не е тайна фактът, че февруари и март са месеците, когато кожата ни е най-изтощена от студа. Но дали само той е виновник за сухата кожа без блясък? 

Колко често пренебрегваме нуждата от слънцезащита само защото сме свикнали, че тя е необходима само през лятото? Важно е да знаем, че лицето ни се нуждае от слънцезащита през цялата година. Зимното слънце не бива да бъде пренебрегвано.

Признавам, че и аз бях сред дамите, които дори не се замислят за слънцезащита през студените месеци. Но реших да направя един експеримент - започнах да използвам крем с UVA от началото на зимата и ето както установих:

- Блясък

Да, кожата ми изглежда наистина бляскава (сякаш е озарена от топлото лятно слънце).

- Изравнен тен

Именно зимните месеци карат лицето ни да изглежда малко повяхнало. Използвайки крем с фактор елиминирах сивия подтон, така присъщ през тази част от годината.

- По-добра хидратация

 Най-големият плюс за мен беше хидратираната ми кожа. Тя запази еластичността си, дори и в дните, когато прекарвах цял ден в каране на ски. 

Избор на слънцезащита през зимата за чувствителна кожа

В началото на сезона бях изправена пред задачата да избера крем със SPF фактор, който да дава на чувствителната ми кожа всичко необходимо. 

Skincode Essentials Дневен възстановяващ крем SPF 30 се оказа идеален за чувствителната ми кожа. Продуктът на швейцарския производител се грижи не само за поддържането на естествените нива на хидратация, но и се бори с вредните външни влияния, на които сме изложени всеки ден. 

Skincode Essentials Daily Defense & Recovery Veil SPF30 съдържа СМ-глюкан, който се грижи за възстановяване на естествените защитни сили на кожата, и специален Озон защитаващ комплекс, който предпазва кожата от фактори на замърсяването като: азотни оксиди (източник: превозни средства, печки и отоплителни съоръжения и др.); озон и др.
 
Кремът попива много бързо и сутрин не губя време, за да нанеса фон дьо тен. А много често пропускам тежкия грим, тъй като продуктът играе роля на "втора кожа" и не позволява появата на раздразнения и зачервяване.
 

Подходяща слънцезащита за зряла кожа

Skincode Exclusive Клетъчно регенериращ дневен крем SPF15 е отлично решение за анти-ейдж грижа за зряла кожа. 
 
Зрялата кожа освен защитата от слънцето има нужда и от активна анти-ейдж грижа. Патентованият Активен Клетъчен Регенериращ Комплекс има за цел да повиши обновяването на клетките, да намали дълбочината на бръчките и да стимулира клетъчните процеси и метаболизъм. А всичко това означава, че кожата изглежда по-млада, сияйна и еластична.
 

Кремът е чудесен спътник на всяка дама, която иска да се бори с признаците на стареене, а кадифено меката му текстура означава, че попива мигновено в кожата и тя е готова за нанасяне на грим. Кремът се бори със стареенето на клетъчно ниво, а витамините A и Е не позволяват на свободните радикали да предизвикат преждевременно стареене на кожата.

Красива и защитена кожа всеки ден

Няма никакво съмнение, че за всяка от нас комбинираните продукти за лице винаги са отлично решение. В забързаното ни ежедневие рядко ни остава време да се погрижим както за кожата, така и за грима. Ето защо швейцарската компания Skincode създаде подходящия за всяка кожа клетъчен тениран крем. 

Exclusive Клетъчен тениран крем SPF15 защитава, подобрява тена и работи срещу признаците на стареене. Той съдържа капсулирани цветни пигменти, които се активират при нанасянето на крема и се адаптират оптимално към много широк спектър от тоновете на кожата. 

Излишно е да споменавам колко много време се спестява сутрин, когато знаеш, че кремът ти играе ролята и на фон дьо тен. Продуктът придава съвсем лек блясък на кожата, което я прави сияйна, а най-хубавото е, че предоставя и SPF15.

Пролетните месеци все още са далеч, а зимата не спира да ни напомня за себе си. Именно сега е моментът да се погрижим за кожата, за да се усеща и да изглежда наистина добре. И не бива да забравяме - слънцезащитата е важна дори сега.